2022.09.21.TomiSpark

Az HBO Maxnál megszűnt a Huawei készülékek támogatása

Amennyiben valaki a Huawei táblagépeit és telefonjait részesítette előnyben, annak rossz híreink vannak. Az ismert streaming szolgáltatás a jövőben már nem lesz elérhető a márka eszközein.

Nem tudni mikortól, hogy pontosan mely eszközökön, sem azt, milyen formában, de az biztos, hogy az HBO Max szolgáltatás már nem támogatja a Huawei készülékeket. Erről itthon a HWSW számolt be elsőként, de a szolgáltató egy közleményben is tájékoztatta arról felhasználóit, hogy változások álltak be a cégnél.

A platform részéről az előfizetőket külön emailben értesítették erről és egy linket is kaptak, melyen az elérhető eszközök listáját találják meg. „Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön” – áll a közleményben, ám arról nem esik szó, hogy mindez kiterjed-e a régebbi Huawei mobilokra és tabletekre is és valójában ennek pontos időpontját sem határozták meg.

Ezekre egyelőre csak következtetni lehet, mivel a Huawei saját mobilos rendszerében (Huawei Mobile Services) sosem volt elérhető az HBO Max, így vélhetőleg a régebbi eszközökről lehet szó. A magyar portál szerint a döntés hátterében vélhetőleg a platform által használt DRM-megoldás (Widevine DRM) áll, mivel annak későbbi licencét nem kapta meg a kínai márka.

Az HBO Max egyébként hamarosan megszűnik, helyét pedig egy nagyobb komplexebb platform veheti át, miután az összeolvad majd a Discovery Plusszal. Mindez annak a következménye, hogy a Warner Bros és a Discovery egy ideje már egyesítette erőit, a vezetőségben pedig úgy érzik, hogy ez a lépés kifizetődő lehet számukra. Ennek egyébként voltak már jelei, hiszen az HBO több sikeres saját gyártású európai szériát felfüggesztett, de ugyanez hamarosan az amerikai piacon is érzékelhető lesz a hírek szerint.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram