2023.06.18.TomiSpark

Az elfelejtett jelkódra is lesz megoldás, ha iPhone-t használsz

Egy hamarosan megjelenő újítás által néhány napig még a régi kódunk segítségével is beléphetünk, ha elfelejtettük volna a legújabb számkombinációt.

Az Apple telefonjain a belépésnél rengetegen használják a biometrikus azonosító rendszereket, ám hiába hasznos a TouchID vagy a FaceID, ettől még egy jelkódot ugyanúgy muszáj megadnunk a bekapcsoláskor. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy az említett megoldások nem működnek, esetleg nem ismernek fel minket, így ilyenkor a kód segítségével oldhatjuk fel a készüléket, továbbá minden olyan funkciót, amihez azonosítás szükséges.

Fotó: MacRumors

Ha azonban új jelszót állítunk be könnyedén elfelejthetjük, amivel elég hamar kizárhatjuk magunkat a rendszerből, szóval erre is találtak egy elég egyszerűnek tűnő megoldást a cupertinói cégnél. A MacRumors hírei szerint a néhány hónapon belül megérkező iOS 17 hoz magával egy olyan újítást, ami az Elfelejtett Jelszó névre hallgat. Ez hasonlóan működik majd, mint másutt, vagyis erre bökve a telefon átirányít minket egy új oldalt, ahol a régi jelkódot megadva megkapjuk a lehetőséget, hogy újat állítsunk be, ám erre csak a friss jelszó megadását követő 72 órában lesz lehetőség.

Fontos viszont, hogy ezt a visszaállítást csak akkor tudjuk alkalmazni, amennyiben ez engedélyezve van a háttérben, mivel a funkció kikapcsolható. Ebben az esetben a korábbi, már megváltoztatott kód érvénytelenné válik és nincs esélyünk új megadására.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram