2023.02.07.TomiSpark

Az EA Sports ismét megjósolta a Super Bowl eredményét

Már hagyomány, hogy az NFL nagydöntőjének eredményét az Electronic Arts megpróbálja megjósolni a sportághoz kiadott Madden nevű játékon keresztül. A virtuális térben rendezett CPU irányítású meccsek sokszor adtak már jó tippet, egyszer pedig a pontos kimenetelt is eltalálták. Idén különösen érdemes volt figyelni a jóslatot, mert ezúttal már a játék legfrissebb kiadásával dolgoztak.

Nincs is annál jobb reklám az EA Sports NFL-játékához, minthogy egy szimuláción keresztül kísérletet tesznek arra, hogy megjósolják a világszerte hatalmas érdeklődést kiváltó Super Bowl végeredményét. Ez különösen akkor igaz, ha jó tippeket adnak, márpedig 2004 óta többször is megegyezett a győztes kiléte a valóságban és a virtuálisan lejátszott mérkőzések esetében.

A Madden egyes kiadásai által végzett szimulációk során az első négy esetben mindig az a csapat nyerte a méltán népszerű amerikai futball liga fináléját, amit az EA részéről megjósoltak, összességében pedig 19 próbálkozásból 11 alkalommal lett igazuk, de mind közül a 2015-ös döntőt megelőző meccsre lehetnek a legbüszkébbek. A 49. Super Bowl során a New England Patriots és a Seattle Seahawks összecsapásán 28-24-es Patriots sikerre számoltak, végül tényleg így alakult.

Már csak ezek miatt is érdemes foglalkozni a Maddenben látottakra, de természetesen a Super Bowl hetében minden egyes apró dolgot felkap a média, mivel ilyenkor hatalmas felhajtás övezi a találkozót. Idén a Philadelphia Eagles és a Kansas City Chiefs csapatai vívhatnak meg a Vince Lombardi-trófeáért az arizonai Glendale-ben található State Farm Stadionban, amelyet a játékban is külön kiemeltek, mint ahogyan az alábbi videóban is látható.

A saját eredményükről ugyanis nemcsak beszámolni szoktak a cég részéről, de egy összefoglalót is megosztanak a történtekről, ez pedig idén sem volt másképp. Ahogyan az EA Sports Madden NFL YouTube-csatornáján megosztott videóból kiderül, 2023-ban az Eagles 31-17-es győzelmére számolnak.

A valódi Super Bowlt magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra, február 13-án 0:30-tól rendezik meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram