2022.11.13.TomiSpark

Az EA leállítja a Project Cars fejlesztését

Miután a jogok már hozzájuk kerültek, így szabadon dönthettek, az Electronic Arts pedig lezár egy korszakot. Az egyik legismertebb motorsportos szimulátorból három részt adtak ki az évek során, a negyedik pedig útban volt, de már sosem tudjuk meg, milyen lett volna.

Aki egy kicsit is jártas a versenyjátékokban, valószínűleg pontosan tisztában van, mit is jelentett sokaknak a Project Cars. A címet eredetileg még a Slightly Mad Studios adta ki 2015-ben, majd amikor a céget felvásárolták, a Codemasters vitte tovább.

Az első rész nagy siker volt, hiszen felkarolták vele a hatalmas konzolpiacot, így a PlayStation és az Xbox felhasználói is nagyszerű élményben részesültek, miután a szimulátorok többsége általában PC-re készült. Az egyik legnagyobb sikere abban rejlett, hogy ellentétben a Gran Turismóval és a Forza Motorsporttal, alapvetően nem a sorozatgyártású utcai autók gyűjtögetésére került a hangsúly, ráadásul a játékosok itt virtuális karrierjüket a gokarttól kezdhették, és elég sok irányba elindulhattak. A formaautókig, de akár a hosszútávú versenyzésig is eljuthattak.

A Racefans cikke szerint ez volt talán a legfőbb vonzereje, a két évvel későbbi folytatás pedig képes volt felülmúlni, mivel sikerült több korábbi hibát kijavítani, valamint új szériák, így például a népszerű amerikai bajnokság, az IndyCar is bekerült a kínálatba. Persze ez is hagyott maga után kívánni valót, ezért sokan várták a harmadik változatot, de a 2020-ban megjelent epizód sokaknak csalódást okozott.

A többség jelenleg is inkább a Project Cars 2-vel játszik, ami egyértelműen jelzi, mennyire elégedetlenek voltak a felhasználók, de a fejlesztők pont ezért szerettek volna egy hatalmas javulást elérni a negyedik részben, ami viszont sajnos már nem jelenhet meg. Miután az elmúlt években az EA megvette a Codemasterst, így ez a franchise is a kezükbe került, végül úgy döntöttek, beszüntetik az egészet.

Mindez azért kár, mert a PC2 már nem kapható, a PC3 pedig kvázi senkit sem érdekelt, ezzel egyszerre pedig elég nagy űr keletkezett azok számára, akik konzolról játszanak, mivel kevés az igazi szimulátoros platform.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram