2023.07.30.TomiSpark

Az Artifactban már Snoop Dogg is felolvashatja nekünk a híreket

Különleges opciót kínál az Instagram alkotói által létrehozott hírgyűjtő alkalmazás, mivel a mesterséges intelligencia segítségével, ismert emberek hangján is meghallgathatjuk a híreket.

Az Oscar-díjas színésznő, Gwyneth Paltrow vagy éppen a világhírű rapper, Snoop Dogg hangja is elérhető, ha felolvastatnánk a cikkeket az Artifact alkalmazásban, amely az Instagram társalapítóitól érkezett meg az idei év elején. Az applikációt sokan a hírek Instájaként harangozták be, végül egy egészen jól működő személyre szabható hírgyűjtőt kaptunk, ami kategóriákra bontja a cikkeket, különválasztja a szalagcímeket, illetőleg direkt válogatott, megbízható tartalmakat dob fel nekünk.

Ezeken túlmenően már arra is képes a mesterséges intelligencia segítségével, hogy kiemeli a legfontosabb elemeit a tartalmaknak, így ha nincs időnk elolvasni a cikkeket, akkor egy összegzőt is kérhetünk belőlük. Az Artifactnál mostantól a text-to-speech funkciót is használhatjuk, így ismert emberek hangján halljuk a lényeget, ebben pedig a Speechify segít nekik a The Verge cikke szerint.

A céggel kötött partnerség révén rengeteg hangmintából válogathatunk, akár magyarul is olvas nekünk, bár ez elég fura, mivel egyelőre magyar hírforrásokat nem találunk meg az alkalmazásban, de ezt is kiválaszthatjuk, ha változások állnának be. A lehetőségek között viszont ott vannak Gwyneth Paltrow és Snoop Dogg hangjai is, mivel rendelkeznek a szükséges hangmintákkal.

A funkciónál a portál szerint megvannak a szokásos lejátszásvezérlők, köztük a sebességet is állíthatjuk, ám ezt egyelőre csak azok próbálhatják ki, akik az iOS platformját használják, de állítólag néhány héten belül Androidra is megérkezik az újdonság.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram