2022.01.28.TomiSpark

Az Apple megint rekordnyereséget könyvelhetett el

Hiába vannak gondok az ellátási lánccal, az Apple valamit még mindig jól csinál a számok tanulsága szerint. A vállalat legújabb negyedéves értékelése alapján, minden eddiginél több pénzt kerestek a legutóbbi időszakban.

Megérkezett az Apple legújabb negyedéves értékelése, az pedig gyakorlatilag már állandó, hogy rekordmennyiségű bevételről számolhatnak be a sajtónak. Most éppen történetük eddigi legnagyobb negyedéves bevételét tették közzé.

A The Verge hírei szerint az iPhone 13-as termékcsalád eladásainak és a szolgáltatási üzletág folyamatos növekedésének köszönhetően legutóbb 123,9 milliárd dollárt kerestek, összességében pedig 34,6 milliárd dolláros nyereséget értek el ezáltal.

Erre persze valahol lehetett számtani, hiszen az új telefonok érkezése és az ünnepi időszak megtették jótékony hatásukat, csak az iPhone-ok 9 százalékos növekedést jelentettek az előző negyedévhez képest. A többi részlegnél is örülhettek, a Mac 25 százalékkal, a szolgáltatások 24 százalékkal, a viselhető eszközök pedig 13 százalékkal nőttek, kivéve az iPad-et. A tablet részlege 14 százalékot bukott.

Utóbbi a beszállítási gondok miatt alakult így, ami még okozhat fejfájást a cégnek. Az Apple becslései szerint 6 milliárd dollárt veszítettek az ellátási lánc problémái és a félvezetőhiány miatt. A folytatásban tehát erre is megoldást kell találniuk, bár egyelőre még úgy látszik, nem vágta őket földhöz a probléma.

„A legtöbb termékünknél ellátási korlátokat tapasztaltunk, de előrejelzéseink szerint márciusban már kevésbé leszünk gondban ezzel, mint a decemberben voltunk” – mondta Tim Cook az Apple vezérigazgatója a The Wall Street Journalnak adott nyilatkozatában.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram