2023.05.16.TomiSpark

Az Apple már a koncertek megtalálásában is a segítségünkre lesz

Az almás cég igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy az emberek minél jobban felfedezzék az élőzenében rejlő szépségeket, éppen ezért most egy olyan újítással rukkoltak elő, amivel a Térképek és a Zene alkalmazásban rejlő lehetőségeket is új módon aknázzák ki.

Az élőzenés események streamelése mellett az Apple a hétköznapok során abban is segíteni szeretne a felhasználóinak, hogy utazás közben kiváló koncertekre bukkanjanak. A cupertinóiak ennek érdekében a Térképek appon belül negyven darab kurátori útikalauzt helyeztek el, amelyek a világ 14 nagyvárosában található legmenőbb koncerthelyszíneket mutatják be.

Az Engadget cikke szerint ilyen például egy brooklyni technoklub, vagy éppen a bécsi szimfonikus termek. Elviekben ez segíthet eldönteni, hová menj, ha új vagy a városban, de akár egy ismeretlen helyszínt is kiemelhetünk. A Shazam felfedező moduljának segítségével egyébként böngészhetünk a különböző helyszínek közelgő koncertjei között is, az Apple Music pedig szintén rendelkezik ezzel a modullal, így ha egy kedvenc előadó hamarosan fellép, ez segíthet akár a jegyek beszerzésében is.

A Set Lists szekción belül egyébként az előadók egyes turnékon játszott dalai között is válogathatunk, ami a fentebb említett újdonságokkal együtt növelheti az érdeklődést a Térképek és a Zene appok iránt, amelyek ilyesfajta összehangolása egyedülállónak számít az Apple közleménye szerint.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram