2022.08.15.TomiSpark

Az Android 13 megérkezett a Pixel telefonokra is

Az idei év nagy Android frissítése hivatalosan is megjelent a Google Pixel készülékeken a keresőóriás bejelentése szerint. Az éves frissítést a szokásosnál ezúttal korábbra ütemezték.

2020-ban az Android 11 szeptemberben, míg a 12-es az előző esztendő októberében jelent meg a Google telefonjain, ezúttal viszont már nyár végén megjött az új verzió a The Verge hírei szerint. Az újdonságok jelentős része ennek ellenére már több felhasználónak sem lesz ismeretlen köszönhetően a bétáknak.

A Google mobil operációs rendszerének legújabb variánsa részletesebb adatvédelmi vezérlést, új fotóalbumot, Bluetooth LE hangot és hasonlókat hozott magával. A legérdekesebb mind közül az üzenetküldő alkalmazások streamingje, amely lehetővé teszi, hogy ezeket a Chromebookra küldjük, így akár laptopon is cseveghetünk a barátokkal. A Google szerint ez működik az Üzenetekkel, és sok más kedvenc üzenetküldővel is.

Fotó: Google

Szintén figyelemre méltó lehet még az animált előrehaladási sáv a zárolási képernyő frissített médialejátszási dobozában, a QR-kódolvasó gyorsbillentyű is, ami pedig a kamerát illeti, új HDR-videó képességet találunk a harmadik féltől származó applikációkban.

Az Android 13 ezzel a Pixel telefonokon kezdi meg az éles bevetést, de várhatóan még idén megkapják a a Samsung, az ASUS, a Nokia (HMD), a Motorola, a OnePlus, az Oppo, a Sony, a Xiaomi és más gyártók mobiljai egyaránt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram