2022.10.07.TomiSpark

Az Amazon visszahívja kézbesítő robotját

Az amerikai cég befejezi a Scout névre hallgató robot tesztelési fázisát, így a hűtőtáskára emlékeztető guruló eszköz küldetése egyelőre biztosan véget ér, ami jelentős átalakítást eredményez házon belül a fejlesztőcsapat munkáját illetően.

Valójában egy fura, kissé futurisztikus kinézetű táskára emlékeztette az embereket az Amazon Scout, mely a járdákon közlekedve kézbesítette az egyes küldeményeket. A robot eddig nem volt teljes kapacitással üzemeltetve, mivel kísérleti fázisban tartott az éles szállítási munka pedig a tesztüzem egyik fontos eleme volt.

A vállalat most azonban bejelentette, hogy a Scout befejezi küldetését. Az Engadget és a Bloomberg hírei alapján a fejlesztőgárda is feloszlik, a tagok pedig új projektet kapnak. Kizárólag az alapcsapat marad meg, amely az autonóm robotok használatán dolgozik majd.

„A Scout korlátozott helyszíni tesztelése során azon dolgoztunk, hogy egyedi szállítási élményt teremtsünk, de a visszajelzésekből megtudtuk, hogy a programnak voltak olyan aspektusai, amelyek nem feleltek meg az ügyfelek igényeinek. Ennek eredményeképpen befejezzük a helyszíni teszteket, és átdolgozzuk a programot. Az átállás során együtt dolgozunk a munkatársakkal, és olyan nyitott szerepkörökhöz illesztjük őket, amelyek a legjobban megfelelnek a tapasztalataiknak és képességeiknek” – árulta el a Bloomerg munkatársának Alisa Carroll, az Amazon szóvivője.

Fotók: Amazon Science

A cég egyébként még 2019-ben kezdte el a munkát a kis robottal. Kezdetben hat darabot állítottak szolgálatba az Amazon seattle-i bázisától északra lévő csomagok kézbesítésére. A gép képes volt önállóan követni egy szállítási útvonalat, és bár a tesztek során emberi alkalmazott kísérte, valójában magától megállt a vásárlók ajtaja előtt, kinyitotta a fedelét, így az illetékesek zökkenőmentesen át vehették a csomagjaikat. A kezdeti bevezetés után az Amazon kiterjesztette tesztjeit Dél-Kaliforniára, Atlantára, Georgiára és Franklinre, Tennessee államban, azt azonban nem mondták el, pontosan miben nem felelt meg az igényeknek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram