2023.03.20.TomiSpark

Az Acer már elektromos biciklit is gyárt

A számítástechnikai termékekről ismert gyártó felült arra a vonatra, amire már több más cég is, így elkezdtek elektromos közlekedési eszközöket készíteni. Az Acer ebii néven forgalmazza a termékcsaládot, amely városokba szánt kerékpárokból áll.

A tajvani vállalat készíthetett volna egy szimpla elektromos hajtású biciklit is, ám igyekeznek kitűnni a tömegből, így az Engadget hírei szerint a városi bringák mesterséges intelligencia által vezérelt funkciókkal rendelkeznek.

Ennek köszönhetően a biciklik megtanulják a kerékpárosok személyes preferenciáit és az útviszonyoktól függően váltanak sebességet. Az eszközök súlya körülbelül 16 kilóra rúg, így könnyebb, mint a legtöbb e-bike, az Acer állítása szerint pedig a bicaj akár 112 kilométert is megtud tenni, miközben 32 km/h-s végsebességgel lehet számolni.

Az Acer terméke elvileg a gyári adatok alapján körülbelül 2,5 órás üzemre képes, de az ebiiGO alkalmazáson keresztül folyamatosan követhetjük az akku élettartamát, amelyből információkat kaphatnak még az ajánlott útvonalakról, a sebesség ellenőrzéséről, valamint a kerékpár lezárásáról és feloldásáról is. A biztonsággal kapcsolatban ráadásul külön jó hír, hogy ebii azonnal automatikusan lezárja a kerékpárt, ha a kapcsolódó telefon elhagyja a közvetlen környezetet, plusz beépített riasztóval is rendelkezik.

Fotók: Acer

Az ebii további jellemzői közé tartoznak az ütközésérzékelők is, továbbá a minden irányba világító lámpák és a defektet elkerülendő légmentes gumik is. Az Acer azonban egyelőre nem részletezte, mennyibe fognak kerülni ezek a kerékpárok, de valószínűleg nem lesz túl olcsó, mivel egy ismert márka egészen egyedi termékéről van szó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram