2023.03.01.TomiSpark

Automatikusan települhet a Windows legújabb vírusirtója

Ha valaki a Windows 10-et, vagy esetleg a 11-es verziót használja és mellé még Microsoft 365 előfizetése is van, az figyeljen, mert új program települhet a számítógépére.

A Windows Latest nevű portál számolt be arról a napokban, hogy Defender néven egy új biztonsági programmal állt elő a Microsoft, amit igyekeznek sietve bevezetni újabb platformjaikon. Ennek következtében a hírek szerint az összes Windows 10/11 operációs rendszert alkalmazó gép megkapja majd.

Ugyan a felhasználókat a cég részéről senki nem kérdezte meg arról, kérik-e a vírusirtót vagy sem, azt nem lehet mondani, hogy szó nélkül tették volna meg ezeket a lépéseket. A Microsoft oldalán ugyanis egyértelműen jelezték, hogy február vége felé az alkalmazás megjelenik a Microsoft 365 telepítőjében, akárcsak a többi program.

Fotók: Windows Latest

Természetesen arra is megvan a lehetőség, hogy manuálisan tegyük fel a gépünkre a Microsoft Defendert, mivel ezt a Microsoft Store kínálatában is megtaláljuk, de elvileg Androidot, vagy iOS-t futtató eszközökre is elérhetővé vált.

Az érdekesség, hogy a cikkben megjegyezték, a felhasználók közül többen sem voltak megelégedve elsőre a Defenderrel, mivel az állítólag felülírta a Windows beépített vírusirtóját.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram