2023.03.28.TomiSpark

Áttervezték a Microsoft Teams alkalmazást

Kevésbé lesz memóriafaló és jóval gyorsabb működést ígérnek a fejlesztők.

Az újdonság akár kétszer gyorsabbá válhat, mint a jelenlegi kiadás a Microsoft ígérete szerint. A cég blogbejegyzése alapján ugyanis az olyan feladatok, mint a program elindítása vagy a videohívásokhoz való csatlakozás feleannyi időt vesznek majd igénybe, de még a görgetés gördülékenyebb lesz, miközben a Teams 50 százalékkal kevesebb memóriát használhat.

A vállalat ehhez újratervezte a kezelőfelületet, mivel azt szerették volna elérni, hogy csökkenjen a kattintások száma az olyan feladatok elvégzése esetében, mint az értesítések kezelése, az információk keresése és a csatornák rendszerezése. Emellett erőteljesebb hitelesítési, szinkronizálási és értesítési rendszereket is beépítettek, hogy könnyebbé tegyék a különböző fiókok közötti ugrálást.

Fotók: Microsoft

Mivel a Microsoft az Open AI-tól megvásárolt mesterséges intelligenciákra elég erősen elkezdett építkezni, így várható volt, hogy a Teams megújításakor sem feledkeznek meg erről. Ennek megfelelően a program támogatni fogja az AI-funkciókat.

„A mesterséges intelligenciát arra fogjuk használni, hogy könnyebbé tegyük a közös munkát azáltal, hogy tájékoztatunk arról, mi történt, mielőtt csatlakoztál egy megbeszéléshez vagy chathez, és a kérdéseidre is válaszolunk, mindezt egy beszélgetés keretein belül. Még csak most kezdjük megismerni az AI-ban rejlő lehetőségeket a Teams-en belül, és a jövőben még sok mindent meg fogunk osztani veletek” – osztották meg közleményükben.

Ehhez tegyük még hozzá, hogy az Engadget beszámolója szerint májusban várhatók a 3D avatarok, amelyeket a vállalat már több mint egy éve tesztel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram