2021.03.22.admin-fazis

Asus ROG Phone 5: egy igazi erőgép

A nagy sikerű ROG 3 után íme az Asus új gamer telefonja, ami hihetetlen erősre sikeredett. Érdekesség, hogy Kínában a négyes számot a halállal és elmúlással azonosítják, így a széria 4-es elnevezésű modellje kimaradt a sorból.

Kiknek készült az Asus ROG Phone 5?

Ez a telefon a gamerek egyik legjobb barátja, hiszen kifejezetten magas színvonalú játékokhoz alkották meg. A ROG 5 hihetetlen erős, nincs olyan alkalmazás, ami pár másodpercre is, de elgondolkoztatná ezt a szörnyet. Még a legtöbb asztali számítógépet is kenterbe veri, ezt bizonyítja a 16 GB RAM, ami hallatlanul nagy teljesítmény egy telefonhoz képest.

A készülék számos úttörő újítást eszközölt, ami egyedülállóvá teszi. A játékosok a telefon oldalán is találnak két nyomásérzékelőt, amelyek egyénileg konfigurálhatók, így a játék még könnyebben irányítható.

Gamerekre szabott tervezés

A tervezők arra is ügyeltek, hogy az akkumulátorokat a 2 oldalon helyezzék el, nem pedig a szokott módon, középen. Jobb és bal oldalt fekszenek a cellák, egyenként 3000-3000 mAh-s teljesítménnyel, ezzel elérve, hogy a telefon játék közben ne a kezünkben melegedjen, hanem inkább középen, ahol az egész rendszer magja, a SoC található.

A készülék töltőbemenete sem középen, hanem kissé bal oldalt helyezkedik el, ez a változtatás azt hivatott szolgálni, hogy töltés közben is tökéletes kényelemmel tarthassuk kézben a telefont. Természetesen alul és felül egyaránt tartalmaz bemeneti nyílást, így könnyen hozzá csatlakoztatható egy gamer billentyűzet a két oldalhoz, ami a játékot még magasabb szintekre emeli. Emellett a ROG Phone 5 tíz kézmozdulatot is kínál, melyeket testre szabhatunk játék közbeni műveletekként.

A telefont a párahűtés technikáján kívül még egy réteg grafitfólia is segíti a tökéletes hőelosztásban. Az Asus egyébként piacra dobja az alap ROG 5-ön kívül a ROG Phone 5 Pro-t és a ROG Phone 5 Ultimate-t is. Az alap telefon 300.000 forinttól elérhető, ami egy kifejezetten versenyképes ár a piacion.

A tervezés mindent elárul

Ha egy laikus meglátja a ROG 5-öt, egyből tudja, hogy itt nem egy átlagos készülékről van szó. A tervezők ügyeltek arra, hogy ne csak belül, de kívül is ütős darabot kreáljanak. Egyértelműen látszik rajta, hogy egy gamer telefonról van szó. A hátlapon megjelenő világító logó 2 RGB zónát tartalmaz, azaz mi konfigurálhatjuk ennek színeit is. A különleges aszimmetrikus formájú kamerasziget csak erősíti a különlegesség érzését. Igazán minőségi darabról beszélünk, egyértelműen a csúcs telefonok közé sorolhatjuk.

A készülék mérete 173 x 77 x 9,9 mm, míg a súlya 239 gramm. A kijelző lapos és keskeny kialakítású kerete is a kényelmes játékot hivatott elősegíteni. Ezzel az ügyes elgondolással akadályozzák meg, hogy az ujjaink játék közben ne a képernyőt takarják el, csupán a keretet.

Csúcskategóriás paraméterekben nincs hiány

Egyébként a kijelző 6,7 hüvelykes, 2448 x 1080 pixel felbontású, 144 Hz-es frissítési frekvenciával és Samsung Display AMOLED panellel. Emellett támogatja a HDR 10+-ot és 1200 nit csúcsfényességet ér el. A kijelzőt Gorilla Glass Victus védi.

A ROG Phone 5-öt a Qualcomm Snapdragon 888 5G chip hajtja, ami 8, 12 és 16 GB RAM memóriával elérhető, 128 GB-tól egészen 512 GB-ig. A telefon Android 11 operációs rendszerrel indul és már a kiadást követő pár héten belül elérhető volt hozzá a legújabb frissítés.

A sok remek tulajdonság mellett pár szót ejtsünk a kamrákról is. A fő kamera 64 megapixeles, amit ultraszéles makro objektívek támogatnak. A szelfiket 24 megapixeles objektívvel készíthetjük és videózni maximum 8K minőségben tudunk.

Ha esetleg már gyanús a sok pozitívum és mindenképp szeretnénk valami kivetnivalót találni, akkor a telefon egyetlen gyengeségeként a kamerát említhetjük meg. Való igaz, hogy még ezt is enyhe túlzással állítjuk, hiszen kifejezetten szép képeket csinál, csupán nem lélegzetelállító a végtermék. Összességében, egy hihetetlen erős telefonról beszélhetünk, ami a legtöbb gamer kívánságlistáján biztosan szerepel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram