2023.09.12.TomiSpark

Animált és vidám logót kapott az Android

Minden szempontból új korszakot nyit az operációs rendszerhez tartozó új márkajelzés. A modern köntösbe bújtatott figura már 3D-ben jelenik meg, gömbölyűbb lett, de a megszokott zöld színe sem állandó. Mutatjuk, mire készülhetünk a továbbiakban.

Az Android márkajelzéseket messziről is meglehetett ismerni, elvégre egy zöld robotról beszéltünk, amely lapított formával rendelkezett, nem tartoztak hozzá árnyékok, sem pedig körvonalak. Ez most megváltozott, mivel a Google egy merőben új arculatot mutatott be néhány nappal ezelőtt.

Fotók: Google

Az alapot továbbra is a zöld droid jelentette, de a kis figura 3D-ben van a szemünk előtt, gömbölyded formában, ráadásul ez a logó rengeteg variációra ad lehetőséget. A forma ugyan kötött a robotfej és a teljes alakos embléma esetében is, ám ezeknek gyakorlatilag bármilyen színűk és mintázatuk lehet, ennek pedig konkrét üzenete is van. A Google ugyanis ezzel azt szerette volna bemutatni, hogy az Android felhasználói egy befogadó és rendkívül változatos közösséget alkotnak, de még más is állt emögött.

„Tudjuk, hogy az emberek ma nagyobb választékra és önállóságra vágynak, ezért azt szeretnénk, ha márkánk, az Android azt tükrözné: olyasvalamiről van szó, ami megadja az embereknek a szabadságot, hogy a saját feltételeik szerint alkothassanak. Nyílt platformként fontos, hogy technológiánk és márkánk egyaránt felhívást jelentsen az emberek számára arra, hogy az Android-eszközökön a Google-lal együtt alkossanak, kapcsolódjanak és tegyenek még többet” – írták a Google blogján.

Az új logó a már említett dolgok mellett képes pislogni, forogni, mozgatni a végtagjait, ezek pedig a különféle megjelenésekkel együtt egy nagyon szórakoztató kis figurává teszik. A változás szele egyébként a feliratokra is vonatkozik, mivel eddig az Androidra sokszor kisbetűvel hivatkoztak, mostantól viszont ezt mindenhol nagy betűvel teszik meg, illetőleg többször találkozhatunk majd a Google Android elnevezéssel is, mivel szeretnék kihangsúlyozni, hogy saját fejlesztésről van szó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram