2022.05.17.TomiSpark

Akár VR szemüvegen keresztül is játszhatunk az F1 22-vel

Nyáron érkezik meg a boltokba a Formula-1 hivatalos játékának legújabb verziója, mely egészen izgalmasnak érkezik, a hangulatot pedig a látványos bemutató videók is fokozzák.

Július 1-től érhető el az F1 22 névre keresztelt játék, mely alapvetően a 2022-es szezont dolgozza fel, ami eddig igazán izgalmasra, és szórakoztatóra sikerült, főként az új aerodinamikai szabályoknak hála. Utóbbiaknak köszönhetően a korábbiakhoz képest teljesen megváltozott az autók külseje, és jóval arányosabbak lettek.

Eddig úgy néz ki, hogy az újdonságok beváltak, mivel nem okoz akkora nehézséget egy másik autó követése, mint korábban, így pedig az előzések is könnyebbé váltak ebből a szempontból. Mindezt viszont valamilyen módon a virtuális térben is le kellett modelleznie a Codemastersnek és az Electronic Artsnak, ami nem volt egyszerű feladat. Ami bizonyos, hogy az első felvételeken még csak standard autókat láthatunk, tehát a kasztnik egységesek, de később ez is módosul majd.

Az alábbi videót a játék hivatalos csatornájára töltötték fel, és ez volt az első olyan, ahol komolyabban megfigyelhettük a versenygépeket mozgás közben, itt éppen Miamiban, mely idén került be a versenynaptárba.

Ami a platformokat illeti az F1 22 PC-re, PCVR-ra, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re, PS4-re és PS5-re érkezik majd a bemutató napján, de az előrendelők különleges témákat is kapnak, melyeket Miami ihlette. Természetesen nem maradtak el az újdonságok sem, idén ugyanis már megtalálhatjuk a sprintfutamos formátumot, de az F1 Life nevű mód is egészen egyedi, melyben nagyszerű autókat, és exkluzív kiegészítőket találhatunk.

Szintén új dolog a VR funkció is, amit a lenti videóban láthatunk. Ezt a lehetőséget a felvételt készítő Alex Gillon az elsők között próbálhatta ki, és alaposan tesztelhette egy Meta Quest 2-n keresztül. Ezzel kapcsolatban mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a VR lehetősége csak PC-re érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram