2022.03.11.TomiSpark

Akár nyávogni is tud a Nikon Z9

Sok új trükköt tud a Nikon kamerája, ám a legtöbben mégis a zárhangra vonatkozó beállításokat jegyezték meg. Az eszközön ugyanis több hangot is beállíthatunk ehhez a funkcióhoz, a bemutatóban például egy macskanyávogást lehetett hallani.

A Nikon mindenképp szeretne felzárkózni az olyan nagyok mellé, mint a Sony, vagy a Canon, ám a tavaly bemutatott Z9-es nem hozta meg azonnal az átütő sikert. A márka rajongói mellett igazából mindenki nagyon várta a terméket, aki kicsit is érdeklődik a fotózás és a profi eszközök iránt, főként, hogy a cég korábban egy nagyon komoly képességű tükör nélküli fényképezőgépet ígért.

Az eladásokat tekintve viszont könnyen előfordulhat, hogy egy újítás miatt növekedhetnek a számok. Ez a zárhangra vonatkozik, amihez többféle effektet is beállíthatunk, a rendelkezésre állók közül. Ha úgy tartja kedvünk, akár a macskanyávogást is, ami az alábbi videóban is jól hallatszik.

A Gizmodo beszámolója szerint erre az elektronikus zár miatt van lehetőség. Bár a legtöbb tükör nélküli fényképezőgép még mindig mechanikus zárat tartalmaz különböző okokból, a megszokott kattanó hanggal egyetemben, az elektronikus zárak egyre hasznosabbnak bizonyulnak, mivel lehetővé teszi a fotósok számára, hogy lenyűgöző képkockasebességgel rögzítsenek egy sor képet.

Pontosan ezért a Z9 nem tartalmazott mechanikus zárat, csökkentve ezzel a gép bonyolultságát. A probléma viszont annyi, hogy így nem halljuk a zárhangot, ám erre a videóban is bemutatott funkció lett végül a megoldás. A béta firmware egyébként azt is lehetővé tette, hogy véletlenszerűen jöjjenek a hangok, ám azt nem tudni, hogy a hivatalos verzióban is megtalálható lesz-e ez a lehetőség.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram