2023.09.07.TomiSpark

Akár játékok is jöhetnek a YouTube-ra

A rengeteg gaming témájú videó után a jövőben vélhetőleg már a videómegosztó felületén is lesz lehetőségünk lesz játékokkal eltölteni az időt. A tesztüzem már elindult, akik pedig szerették az egyszerűen kezelhető online játékokat, most alighanem örülni fognak.

Volt idő, amikor rengetegen lógtak az olyan online játékokat kínáló platformokon, mint például a Miniclip, ám ezek az idők már elmúltak. A YouTube azonban újra visszahozhat valamit a könnyen érthető és irányítható netes játékok világából. Erről a Google támogatási oldalán tettek közzé nemrégiben egy bejegyzést, amelyben leírták, hogy szeptember 5. óta már tesztelik a Playables névre hallgató vadonatúj funkciót.

Ennek kipróbálására nem sokan kaptak lehetőséget, az egyik tesztalany viszont feltöltött egy képet a Redditre, így ebből lehet némileg következtetni. A fotó alapján a flash-játékokhoz hasonlókat kaphatunk majd, a Google oldalán megjelent közleményben azonban ezeket nem említették, mindössze annyiról volt szó, mikor indul a tesztfázis, illetőleg arról tájékoztattak mindenkit, hogy a játékok asztali módban számítógépekről és mobilokról egyaránt elérhetők lesznek.

„Elkezdtünk tesztelni egy új élményt a YouTube-on „Playables” néven. A játékok közvetlenül a YouTube-on játszhatók asztali és mobil eszközökön egyaránt. Aki részt vesz a kísérletben, a YouTube-on egy „Playables” nevű részt fog látni, amely a többi tartalom mellett jelenik meg a főoldalon. Ezt kezdetben korlátozott számú felhasználóval teszteljük.  A YouTube Előzmények menüpontjában megtekintheti és ellenőrizheti a Playables előzményeit és a mentett játékok előrehaladását” – írták a támogatási felületen.  

Fontos ehhez hozzátenni, hogy a Google részéről ezt a kísérleti funkciók közé sorolták, ami akár azt is jelentheti, hogy a Playables sosem indul el élesben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram