2023.01.08.TomiSpark

Akár emberi avatarok is megjelenhetnek a Zoom-beszélgetések során

A Facebook vagy éppen a Snapchat segítségével is lehet saját avatárunk, de mostantól kezdve akár élőben a Zoom felületén indított konferenciák során is megjelenhetünk így, ha éppen arra lenne szükségünk. A vállalat részéről még azt is elárulták, ez milyen esetekben lehet majd hasznos.

Aranyos dolog, amikor saját magunk rajzfilmes változatát láthatjuk az interneten, de amíg a Snapchat által generálható Bitmoji esetében ezt főként emojik vagy üzenetek formájában hasznosíthatjuk a magunk szórakoztatásán túl, addig a Zoom részéről egy fokkal tovább gondolták ezt a dolgot.

A legutóbbi bejelentésük szerint a videós megbeszélések alkalmával élőben is láthatunk majd ilyeneket, mivel a béta-tesztelők számára már elérhető ez a funkció. Az ötlet lényege, hogy a kevésbé formális megbeszélésekbe is belecsempésszük a vidámságot, miközben lehetővé válik, hogy a statikusabb profilképek helyett ilyen formában legyünk jelen.

Fotók: Zoom

A vállalat azt javasolja, hogy akkor használjuk ezt a módot, ha éppen eszünk, vagy valamilyen oknál fogva nem tudunk a kamera előtt lenni, de akkor is jó lehet, ha mókázni szeretnénk. Korábban a cég már lehetővé tette az állatos avatarok használatát, így ez ennek a továbbfejlesztett variánsa.

Ezzel egyszerre a Zoom azt is közölte, hogy a jövőben különböző sablonokat is használhatunk, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a különböző beszélgetések során. A nagy értekezlet nevű beállítás automatikus feliratozásra és tartalomrögzítésre ad lehetőséget, a szemináriumok esetében szorosabb lesz a kontroll, a képernyőmegosztás pedig letiltásra kerül, míg a K-12 főleg kvízekhez, szavazásokhoz lesz jó, de korlátozva lesznek a zavaró funkciók is.

Ezen túlmenően jön még a Q&A (kérdések és válaszok) funkció, amivel az alkalmazás egy területére korlátozva csoportos kérdéseket tehetünk fel a résztvevőknek, de a csoportosított üzenetek is érdekesek lesznek, mivel ezáltal könnyebben követhetővé válnak az egyes bejegyzésekre adott reakciók.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram