2021.11.30.TomiSpark

Akár a polcra is feltehetjük az NBA legjobb dobásait

A népszerű kosárlabda liga, mindig is híres volt az innovációkról a reklámtermékeket illetően, az idén pedig egy újabb nagyszerű dologgal álltak elő a TOP SHOT névre hallgató kollekciójukkal. A digitális kártya gyűjtése viszont szintet lépett, a rövid videókat akár a falra vagy a polcra is kitehetjük.

A sportkártyákat mai napig sokan szeretik, persze az ilyesmi gyűjtése már nem annyira divat, azonban mai napig jó üzlet. Elég csak a labdarúgásra és a FIFA365 kollekciókra, a különböző kontinens tornákhoz készült termékekre, vagy a szintén híres kosaras kártyákra gondolni. Az NBA ezzel kapcsolatban hozott egy újítást 2021-ben, február közepén ugyanis elindult a TOP SHOT, amik tulajdonképpen digitális kártyáknak a gyűjteménye.

A különbség, hogy itt nem kizárólag a játékosokat és a csapatokat gyűjthetjük össze, hanem konkrét jeleneteket, nagy dobásokat találhatunk, megfelelő összegért cserébe pedig különböző pakkokban kaphatjuk meg ezeket. Az újdonságnak kiváló volt a fogadtatása, a legtöbb csomagot az elején azonnal elvitték az igazán nagy rajongók, bizonyos videókat pedig csak meghatározott ideig lehetett elérni, szóval a kártyákhoz hasonlóan itt is van, ami jóval nagyobb értéket képvisel.

Mindez eddig csak digitálisan létezett, így nem beszélhettünk kézzel fogható, vagy kinyomtatható termékekről, egészen mostanáig. A The Verge November 30-án számolt be arról, hogy a liga innentől kezdve kihasználja az Infinite Objectsben rejlő lehetőségeket és együttműködik a digitális képkeretek gyártóival.

Fotó: Infinite Objects

Utóbbi lényege, hogy rövid felvételeket tudunk otthoni dísszé tenni egy családi fotóhoz vagy egy festményhez hasonlóan, itt viszont az NBA legjobb dobásait és pillanatait tehetjük ki egy számunkra kedves helyre a lakásunkban.

A hivatalos közlemény szerint a Top Shot tulajdonosok bejelentkezhetnek az Infinite Object oldalán, csatlakoztathatják Dapper fiókjukat, megtekinthetik az összes jelenleg birtokukban lévő pillanatot és megrendelhetik a klip Video Print változatát. Fontos, hogy csak egy NBA Top Shot pillanat tulajdonosa vásárolhat keretet a hozzá tartozó videoklippel, és minden darabhoz egyedi QR-kód, továbbá holografikus matrica tartozik majd, amely tanúsítja a hitelességet.

Egyelőre a kollekcióból csak a visszavonult játékosok, valamint a női liga klipjei hiányoznak, de állítólag már dolgoznak ennek is a jogi hátterén. Ami az árat illeti az 5,7 x 8,4 hüvelykes Large méret 199 dollárba, míg a nagyobb 11,4 x 7,5 hüvelykes Extra Large 399 dollárba kerül. Fontos viszont, hogy az egyes keretek csak egyetlen pillanatot jeleníthetnek meg, ezt pedig utólag nem lehet kicserélni, így érdemes megfontoltan választani, ha esetleg nem tervezünk több darabot megvásárolni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram