2023.06.15.TomiSpark

Akár 4K-ban is elérhető a Windows legendás háttere

Sokakban kellemes emlékeket ébresztenek a Windows egykoron sokak által használt háttérképei, nem beszélve az olyan jellegzetes dolgokról, mint az Office Segéd, a pasziánsz vagy a Paint. Ezekből most a Microsoft elég művészi háttereket rakott össze, sok más látványos képpel együtt, mi pedig mutatjuk, ezek hogyan is érhetők el.

Sokan szeretnek nosztalgiázni, főként akkor, ha korszakalkotó dolgokról van szó. A Windows XP-ben például rengetegen szerették azt a tájképet, ami egyébként egy valós fotóból vált legendássá. A képről ugyan a többség azt hitte, hogy szerkesztett, de valójában ezt San Francisco irányába tartva Charles O'Rear, a National Geographic egykori fotósa készítette, amit később eladott egy stock fotókra szakosodott weboldalon.

Ezt az oldalt végül egy olyan cég vette meg, ami Bill Gates érdekeltségébe tartozott, így végül megvásárolta ezen keresztül a Microsoft még 2000-ben, egy évvel később pedig már az XP egyik alap háttérképe volt. Ma már azonban a régi kedvenceket nem olyan egyszerű felhasználni, mivel a mai igencsak nagy felbontással rendelkező monitorokon kifejezetten rosszul mutatna, ám a cégnél úgy látszik képben vannak a felhasználók igényeivel, éppen ezért közzétettek egy weboldalt, amelyen rengeteg látványos háttérkép közül válogathatunk.

Fotók: Microsoft

Ezek külön tematikát is kaptak, így a Microsoft Nostalgic Scenes az egyik, de még több más irányzat is megtalálható, így például az Office mindenki számára jól ismert ikonjai, ha már a cégre leginkább jellemző dolgokról volt szó.

A honlap ide kattintva érhető el, a képek pedig 4K-felbontásban tölthetők le teljesen ingyenesen.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram