2023.08.31.TomiSpark

Akár 100 évig is tiéd lehet egy weboldal a WordPressnél

Ugyan a weboldalak URL-címét a legtöbb esetben csak néhány évre lehet megvásárolni, a WordPress egy eddig még nem látott csomagot kezdett el hirdetni. A cégnél egy évszázadnyi időre vehetünk domaint, de ehhez még némi pluszt is adnak.

Közel sem szokványos a WordPress által tett ajánlat, amiről egy blogbejegyzésben, illetőleg egy YouTube-videóban számoltak be a napokban. Ennek lényege, hogy a 20 éve megjelent tartalomkezelő rendszer és blogmotor megadja annak a lehetőségét, hogy az általunk létrehozott webhely akár 100 évig is tökéletes állapotban megtalálható legyen az interneten.

Ez egy elég erős vállalás, de úgy tűnik komolyan gondolják. A TechCrunch cikke szerint ennek a feltétele, hogy a domain árát egy összegben fizesse ki a tulajdonos, ezért viszont 38 000 dollárt kérnek el jelenleg. Ez átszámítva durván 13 millió forint, ami nem kevés pénz, ám ezért cserébe nem csak az URL maradhat a miénk, hanem az előfizetés ideje alatt (tehát 100 éven át) még a honlap üzemeltetése is az ő gondjuk lesz.

Mivel a 100 éves kort sajnos sokan nem élik meg, így a WordPress elvileg azt is garantálja, hogy a domain és a weboldal örökölhető lesz, ami szerintük nagyszerű módja annak, hogy a vállalkozások alapítói dokumentálják a cégük útját, egyúttal így a családok megőrizhetik történelmüket az interneten.

A fentebb már említett csomag része lesz többek között a rengeteg biztonsági mentés, a bármikor elérhető support, ahogyan a korlátlan sávszélességű webtárhely-szolgáltatás is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram