2022.05.03.TomiSpark

Abszolút nem lesznek olcsók a Sony QD-OLED és Mini LED tévéi

1400 dollár a legalacsonyabb ár a Sony csúcstechnológiás televízióit tekintve. A vállalat legújabb termékeire sokan kíváncsiak voltak az év elején, most pedig az árukra is fény derült.

Finoman szólva is drágák a Sony legújabb televíziói, melynek sokan a csodájára jártak eleinte. Pár napja már az árazását is tudjuk, ebből következően pedig azt is, hogy egyelőre ezek a tehetősebbek kiváltságai lesznek. A Quantum Dot OLED-alapú Bravia XR Master A95K sorozat esetében egy 55 hüvelykes modellért 3000 dollárt kell kifizetni, de ez akár 4000 dollárig terjedhet a méret növekedésével. A nagyobb tévé 65 hüvelykes mérettel rendelkezik, és mindkettő júniustól válik elérhetővé.

Van persze olyan, ami ehhez képest megfizethetőbb, így amennyiben valaki az OLED helyett a mini-LED-et részesíti előnyben, akkor olcsóbban megússza, mivel az X95K sorozat 2800 dollártól indul, igaz ez még csak legkisebb 65 hüvelykes változat, a legnagyobb 85 hüvelykes termékük még az OLED-et is legyőzi az árát tekintve. Utóbbi már 5500 dollárba kerül, vagyis majdnem kétmillió forintot kell kiadni érte.

A kompakt, játékbarát, 48 hüvelykes A90K 1500 dollár, a némileg nagyobb A80K 2000 és 3800 dollár között mozog, míg a belépőszintet képviselő LED-alapú X90K 1400 dolláros áron kerül majd a boltokba. A csúcsot ebben a tekintetben a 75 hüvelykes, 8K-ra képes Z9K képviseli, aminek a 85 hüvelykes megfelelőjéért félelmetes összeget, 10 000 dollárt kell kifizetni, vagyis 3 és fél millió forintnál is többet.

Bár mindez eszméletlenül soknak tűnik az Engadget hírei szerint a Sony úgy számol, hogy lesz, aki jobban megbízik majd bennük, főleg, hogy egyike azon kevés csúcskategóriás márkáknak, amelyek az Android TV és a Google TV köré építik kínálatukat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram