2022.05.18.TomiSpark

A YouTube új funkcióval segíti a tartalomgyártókat

Új dologgal kísérletezik a népszerű videómegosztó oldal. A jövőben lehetőség lesz arra, hogy az egyes csatornák esetében tagságot ajándékozzunk valakinek. A jelenlévő felhasználók 5, 10, de akár 20 hónapos időszakra is vásárolhatnak.

Egy új ajándékozási funkciót tesztel az alkotók egy kis csoportjával a YouTube. A vállalat még az elmúlt héten indította el a Channel Memberships Gifting béta verzióját, amely lényegében lehetővé teszi, hogy a felhasználók fizetős tagságokat ajándékozzanak egymásnak, erről a Techcrunch számolt be nemrégiben.

Mindez a saját verziója annak, amit a Twitchen is alkalmazni lehet, hiszen így a felhasználók extra előnyökhöz juthatnak, ráadásul az alkotókat is támogatják. Ahhoz persze, hogy ez működjön annak a felhasználónak is el kell fogadnia az ajándékát, akinek szánták a tagságot.

youtube membership gifting feature
Forrás: YouTube

A YouTube bejelentése szerint az élő közvetítésekben az "Ajándékozás engedélyezése" gombra kattintva lesz elérhető ez a funkció, ha pedig valakit kiválasztanak, akkor elvileg egy élő chat üzenetet fog látni, valamint egy emailt is kap az illető.

„Még nem állunk készen arra, hogy ezt széles körben elérhetővé tegyük, ezért most bétatesztet indítunk, hogy visszajelzéseket kapjunk és tovább fejlesszük a funkciókat. Az ajándék tagságok mobilon történő vásárlása például még nem érhető el a béta verzióban, ez majd a teljes bevezetéskor érkezik meg” – áll a YouTube blogján közzétett bejegyzésben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram