2023.06.28.TomiSpark

A YouTube nem mondott le a böngészőben játszható játékokról

Bár a Stadia már megszűnt, a Google részéről továbbra is hisznek a letöltés nélkül elérhető játékokban. A hírek alapján ezúttal a YouTube felületén jelenhetnek meg a játékok, amivel részben a Netflix példáját követnék.

Amikor megérkezett nagyot szólt, végül eltűnt a süllyesztőben a Google Stadia, amely a felhőalapú játékok egyik alternatívája volt. Utóbbival kapcsolatban sokan szkeptikusak, noha azoknak kiváló választás lehet, akik nem akarnak jelentős pénzt kiadni egy erősebb PC-re, esetleg egy drágább játékkonzolra. A keresőóriásnál ráadásul azzal is tisztában lehetnek, hogy az internetes böngészőkből elérhető játékokra továbbra is elég nagy a kereslet, miközben az ismert szolgáltatók közül a Netflix is elkezdte kiépíteni játékbirodalmát.

Ennek összessége késztethette lépésre a Google vezetőit, amennyiben igazak az iparági pletykák. A Wall Street Journal ugyanis arról számolt be a napokban, hogy nemrégiben megjelent a Playables, amelynek tesztelésére több olyan alkalmazottat is meghívhattak, amelyek a YouTube-nál dolgoznak. A projekt állítólag még csak egy játékra korlátozódik, ami konkrétan a Stack Bounce névre hallgat, bár az még nem teljesen világos, hogy egy szimpla böngészős verzióról van szó, netán a Stadia alapjaira épül az egész.

A Wall Street Journal szerint a Google főleg azért gondolkozik ebben, mert a reklámbevételek csökkenése miatt az elköteleződésre helyezik a hangsúlyt, követve a Netflix példáját, amely több játékot is felvásárolt a streaming platformjához. Az ötlet egyébként nem tűnik teljes képtelenségnek, elvégre a YouTube felületét napi szinten rengetegen használják, ha pedig játszani is lehetne rajta, szinte biztosan több időt töltenének ott az emberek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram