2023.07.28.TomiSpark

A YouTube helyettünk egyenlítheti ki a hangerőkülönbségeket

Valószínűleg már mindenkivel előfordult, hogy megijedt egy hirtelen túl hangos videótól, de az sem szokatlan, amikor egy alapvetően halk felvételen a zenék már jóval magasabb hangerővel mennek. Ez több dologból tevődik össze, a YouTube újítása viszont egyetlen beállítással képes lesz orvosolni a problémát.

Stable Volumen néven jöhet az újdonság, amivel a YouTube-on megtekintett videóknál elviekben búcsút mondhatunk a jelenetős hangkülönbségeknek. A TechCrunch cikke szerint egy Reddit-felhasználó fedezte fel, hogy a beállításokat megnyitva felbukkant egy új opció, azóta pedig a videómegosztó részéről is megerősítették, hogy már tesztelik ezt a megoldást.

Mivel egy tesztfázisról van szó, így egyelőre nem mindenkinek érhető el a beállítás, de idővel vélhetően ez is változni fog a teszteket követően. A portál beszámolója alapján a hangerő kiegyenlítése egyrészt alkalmazható lesz a két videó közötti különbségekre, de egy adott videón belül is, mivel ott is előfordulhat, hogy hirtelen hangosabbá válik a felvétel.

Fotó: r/youtube - Reddit

A YouTube újítása mindenképp hasznosnak ígérkezik, azt azonban érdemes leszögezni, hogy erre már más cégek is gondoltak korábban. A TechCrunch szerint a Roku médialejátszója is rendelkezik ilyen funkcióval, de más hasonló eszközökön és okostévéken egyaránt elérhető az ilyesmi.

„Jelenleg teszteljük a YouTube új hangerőkiegyenlítő funkcióját, amely egységesebb hangzást tesz lehetővé a felhasználóknak a videók nézése közben” – árulta el a YouTube szóvivője a TechCrunch számára. „A kísérlet a mobileszközökön keresztül zajlik globális szinten” – tette hozzá.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram