2022.10.03.TomiSpark

A YouTube fizetőssé teheti a 4K videókat

Előfordulhat, hogy a közeljövőben már előfizetésre lesz szükség ahhoz, hogy kiváló felbontásban élvezhessük kedvenc felvételeinket a népszerű videómegosztó oldalon. Az erről szóló hírek egy Twitter-bejegyzés után indultak meg.

Egy Alvin nevű felhasználó két fotót is feltöltött a Twitterre néhány nappal ezelőtt, melyen az látszik, hogy az általa nézett videó 2160p-s felbontásban már csak Premium előfizetéssel érhető el, de kicsivel később a Redditen is beszámolt erről.

A profilokon megosztott felvételekről az Engadget is hírt adott hétfőn, ahol azt írják, hogy állítólag több felhasználótól is azt kérte a YouTube, hogy fizessenek elő a Premiumra, ha ilyen magas felbontású, így például 4K videókat szeretnének megtekinteni.

Bár a lépés furcsán hangzik a számokat tekintve valahol érthető lenne. A cég 2021 szeptemberében ugyanis arról számolt be, hogy 50 milliónál is több Premium és Music előfizetővel rendelkeznek, ami soknak tűnik önmagában, ám elég kevésnek, amennyiben a Netlfix vagy a Spotify statisztikáját nézzük.

A zenére szakosodott szolgáltatás 188 millió előfizetőt számlált, míg a másik óriás 220,7 millióval büszkélkedhetett a második negyedévben. A portál szerint egy ilyen megoldás elég könnyen felgyorsíthatná a regisztrációk növekedését, ugyanakkor ezek még csak pletykák, hiszen hivatalos megerősítés sehonnan sem érkezett egyelőre.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram