2021.12.13.TomiSpark

A Windowson is játszhatunk majd Androidos játékokkal

Jó hírt kaptak azok, akik a Microsoft rendszerét használó eszközökön is játszani szeretnének a Google Playből elérhető játékokkal. Jövőre már a Windows 11 esetében is lehetőség lesz erre.

A friss operációs rendszer egyik legnépszerűbb újítása lehet, hogy az Android játékokat már ezen a platformon is elérhetjük. Erről korábban is volt már szó, viszont akkor még nem érkezett hivatalos megerősítés a keresőóriás részéről.

Az eredeti tervek szerint az Amazon Appstore segítségével valósult volna meg a Microsoft elképzelése, most azonban kiderült hogy a Google sem áll a dolgok útjába. A keresőóriás egy önálló projekt keretén belül dolgozik azon, hogy 2022-től már natívan elérhető legyen a Play alkalmazás a Windows felhasználók számára is.

Az Amazon részéről is megéri a munka, hiszen a szolgáltatásuk nem volt túl népszerű az utóbbi időben, így ezzel elég nagy lépést tehetnének előre.

Ami pedig még fontosabb, hogy a hírek szerint összehangoltan működhetnek majd az Androidos és Windowsos eszközök a tökéletes élmény érdekében, így pedig könnyen folytathatóak lesznek a játékok. A The Verge információi szerint pontos dátumot még nem közöltek az indulásról, viszont az biztos, hogy a következő esztendőben megfog történni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram