2022.02.24.TomiSpark

A Vodafone, a Telekom és a Telenor is megszüntette a roaming díjakat Ukrajnában

Reagáltak a válságos helyzetre a Magyarországon is működő telekommunikációs szolgáltatók. Elsőként a Telekom jelentette be, hogy nem számol fel plusz díjat a külföldi forgalomért, ám a február 24-én történt események hatására a két másik vállalat is hasonlóan döntött.

Háborús helyzet alakult ki Ukrajnában, így a történtek miatt a lakosság érdekeit helyezték előtérbe a szolgáltatók. Csütörtök délelőtt a Telekom közölte elsőként, hogy visszamenőlegesen február 1-től számítva lenullázzák az ügyfeleik ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott költségeit, a döntés pedig visszavonásig érvényes.

Mindez magában foglalja a mobilinternet, a hanghívások, és az SMS-ek forgalmát. A közlemény szerint ezzel a hozzátartozókkal való kommunikációt hivatottak támogatni. A kora délutáni órákban a Vodafone és a Telenor (hamarosan Yettel) is reagált az eseményekre, így a Telekomhoz hasonlóan ők is törlik a roaming díjakat.

Mindkét cég arról számolt be, hogy teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírják a fentebb említett szolgáltatásokra vonatkozó költségeiket, továbbá kiemelték, hogy nemcsak az ukrajnai hálózaton, de a Magyarországról kezdeményezett üzenetek és hívások is díjmentessé válnak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram