2022.09.30.TomiSpark

A TikTok megoldására hasonlítanak majd a Twitter videói

Úgy látszik a Twitter fejlesztői sem kerülhetik ki a mai trendeket, ezért megújítják videólejátszójukat, mégpedig oly módon, hogy az a TikTokra vagy éppen az Instagram Reelsre emlékeztessen.

Teljes képernyős, vagy ahogyan a közleményben fogalmaztak, magával ragadó videókkal érkezik hamarosan a Twitter, miután változásokat eszközöltek ezen a területen. Erről az Engadget számolt be nemrégiben, hozzátéve, hogy kölcsönveszik a már az úgynevezett swipe up gesztust is, amellyel az emberek végtelenítve görgethetnek majd több videót a platformon.

A frissítésnek köszönhetően a Twitteren a videók böngészése erősen emlékeztetni fogja az embereket arra, amit a TikTokon, esetleg a konkurenciaként létrehozott Instagram Reels esetében tapasztalhattak. A változások egyelőre még csak az iOS-alkalmazására korlátozódnak, de a vállalat szerint Androidra is megérkezhetnek az újítások az elkövetkezendő hetekben.

Fotó: Twitter

Bár a Twitter már régóta népszerűsíti a videókat, különösen az élő közvetítéseket, a változtatás a vállalat egyik legagresszívabb lépése, amellyel a videókat próbálja a felhasználókra erőltetni. Ami némi kiskaput jelent majd, hogy akit zavarnak a teljes képernyős felvételek, azok a klip bal felső sarkában található vissza nyíl segítségével visszanavigálhatnak az eredeti tweethez.

A fejlesztők egyébként külön-külön is tesztelnek egy olyan változtatást, amelynek célja, hogy több embert irányítson a videós tartalmakra a platformon. A vállalat a Twitter Explore oldalán egy új szekcióval kísérletezik a videóajánlások számára, ami viszont lényeges, hogy ezek egyelőre kizárólag angol nyelven érhetők el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram