2022.09.17.TomiSpark

A TikTok is megpróbálkozik a BeReal megoldásával

Az Instagram után most a TikTok is reagált a BeReal népszerűségére, így a videómegosztónál is igyekeznek személyesebbé tenni az egyes posztokat.

TikTok Now néven indul az új funkció, ami egy elég látványos kísérlet arra a cégtől, hogy valami hasonlót tudjanak nyújtani a felhasználók számára, mint a nemrégiben felkapottá vált képmegosztó alkalmazás. Utóbbi lényege, hogy inkább a fotózás élményét helyezi előtérbe, és csak egyetlen képet oszthatunk meg, egy meghatározott időpontban, miközben egyszerre készül kép az első és a hátsó kamerával is.

A témára elég sokan ráharaptak mostanában, így az Instagram után, most a TikTok részéről is előálltak egy hasonló fejlesztéssel. A rövid videókra szakosodott applikációban mostantól kezdve a Now által, az elülső és a hátsó kamerák segítségével egy fotót vagy egy 10 másodperces videót posztolhatunk, amivel elmondhatjuk barátainknak, hogy milyen napunk van és mivel foglalkozunk éppen.

Fotó: TikTok

A tartalom megosztására korlátozott időablak áll majd rendelkezésedre, miután véletlenszerű értesítést kapnak erről a felhasználók. Bár a dolog már létezik, egyelőre csak a tesztüzem zajlik, azt azonban tudni lehet róla, hogy lesznek bizonyos korlátozások. Aki 16 év alatti, és fiókot hoz létre a Now alkalmazásban, annak alapértelmezés szerint privátra lesznek állítva a megtekintések, míg a 13 és 15 év közöttiek csak a barátoktól kaphatnak kommenteket, 18 év alatt pedig senki sem oszthatja meg tartalmait az Explore-ban.

Hogy a dolog mennyire válik majd be a TikTok számára, az egyelőre még a jövő zenéje, mindenesetre az Engadget hírei szerint a vállalatnál azt várják ettől, hogy több interakciót eredményez és növeli a látogatók számát a gyakori frissítések miatt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram