2022.01.05.TomiSpark

A TCL tovább próbálkozik az okosszemüvegekkel

Bár a kínai elektronikai vállalatot itthon többnyire a televízióik miatt ismerhetik az emberek, ennél azért bővebb termékpalettával rendelkeznek. Korábban már gyártottak egy szemüveget, a NXTWear G viszont elég sok kritikát kapott. Ezekre igyekeztek reagálni az új termék fejlesztésekor.

A TCL szerette volna, ha az emberek elvihetik magukkal a mozi élményét, ám a legutóbbi próbálkozásuk nem éppen a legjobban sikerült. A cég az idei CES-en mutatta be újdonságát, mely a korábbi termékük továbbfejlesztése és a hírek szerint egészen ígéretes.

A második hordozható kijelzőjük, a NXTWear Air nevet kapta. Az elődöt sokan bántották, mivel a legtöbben kényelmetlennek találták, sőt állítólag fájdalmas volt hosszabb ideig viselni. Ha mindez nem lett volna elég a formavilág sem nyerte el az emberek tetszését, így nem mondhatjuk, hogy nagy sikert arattak volna vele. ű

Mindez azért kár, mert az ötlet jó volt, a vállalatnál pedig eléggé hittek benne ahhoz, hogy javítsák a hibáikat. A TCL pontosan ezért 30%-kal csökkentette az NXTWear Air súlyát a NXTWear G-hez képest és egy új, cserélhető keretet is létrehozott, hogy stílusosabbá varázsolják. Bár még mindig nagyobb és terjedelmesebb, mint egy hagyományos napszemüveg, azért jóval szebbnek hat a korábbi terméküknél.

A gyártó állítása szerint a NXTWear Air egy 140 hüvelykes képernyő élményét szimulálja és egy 47 képpont/fok felbontást biztosító felbontással éles képet ad, miközben alig vagy egyáltalán nem veszít a minőségéből. Mindezzel azt akarják elérni, hogy a felhasználók azt az érzést kapják meg, mintha egy igazi moziban ülnének.

Az eszközhöz egy USB-C kábel is tartozik, ha pedig valaki szeretné, akkor telefonhoz vagy számítógéphez is könnyen csatlakoztatható. Fontos leszögezni, hogy a TCL-nél nem csak a mozifilmek rajongóira gondoltak, ha a filmek nem lennének elégségesek, akkor a NXTWear Air akár játékra is használható, amihez csak egy kontrollerre van szükség.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram