2023.04.03.TomiSpark

A Spotify már az aktuális hangulatunkhoz is képes mixeket generálni

Azt már megszoktuk, hogy a zenei streamingek többsége kiismeri a zenei ízlésünket és ennek megfelelően dobálja fel a különböző számokat. Nincs ez másképp a Spotify esetében sem, azonban a Svédországban alapított cég, most még magasabbra helyezte a lécet, ugyanis előálltak egy újítással, ami azonnal képes összeállítani egy olyan listát, amire nekünk éppen szükségünk van.

Legyen szó munkáról, tanulásról, sportolásról, vagy bármi másról, a zenei mixek nagyon sokszor hasznosak tudnak lenni. Ezt tudják a Spotify fejlesztői is, ahogyan a többi riválisnál szintúgy képben vannak ezzel, de az általános dolgokhoz készült mixek, vagy az ízlésünk alapján összeállított listákon túl mostantól már a Niche Mixes is a segítségünkre lehet.

A Spotify felhasználói ugyanis a szolgáltató blogján megjelent bejegyzés alapján elérhetnek egy olyan személyre szabott funkciót, amely játékos módon ötvözi mindazt, amit a megszokott mixek kínálnak. A cikkben foglaltak szerint a hallgatóknak hozzáférést biztosítanak több tízezer, csak rájuk jellemző mixhez, amelyet gyakorlatilag bármihez generálhatnak.

Mixes for any moment

Utóbbi a leginkább lényeges, hiszen nem kell előre megszabott témák között válogatni. A Niche Mixes használatához a Made For You vagyis a Neked Tervezve menüpontra kell rámenni, ahol a Keresés fül alatt egyből lesz 5-10 olyan mix, amiről a Spotify úgy gondolja, tetszeni fog nekünk, de ha ennél is tovább gondolnánk a dolgokat, akkor keresni kell egy olyan tevékenységet, hangulatot vagy esztétikát, amely leírja azt a pillanatot, amiben épp benne vagyunk. Ehhez hozzátesszük a mix szócskát és máris készen vagyunk, kaptunk egy teljesen egyedileg nekünk készített listát.

A mixek már mindenkinek elérhetők globálisan, igaz egyelőre csak akkor, ha angol nyelven keresünk rá a dolgokra, de vélhetően ez is fejlődni fog a közeljövő során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram