2022.08.03.TomiSpark

A Spotify elválasztja egymástól a lejátszás és a keverés gombot

Apróbb, de annál jelentősebb újításról számolt be a népszerű szolgáltató, miután némileg változtatnak a kezelőfelületen.

Szinte a kezdetek óta együtt volt a keverés és a lejátszás a Spotify esetében, ám ezt a fizetős verzióban bárki kikerülhette, ha esetleg zavarta. Mostantól már erre sincsen szükség az előfizetőknek, ugyanis a vállalat szakított korábbi szokásaival és a keverés/lejátszás gombot ketté szedte.

A felület elrendezése igazából egyik felületen sem változik nagyobb mértékben, mindössze eggyel több gombot fogunk észlelni, ráadásul azokra is gondoltak, akik esetleg ragaszkodtak ehhez a funkcióhoz, és szívesen használták.

Fotó: Spotify

A jövőben egy mozdulattal elérhető lesz, hogy random kapjunk dalokat a kiválasztott albumokból, ám mint az a közleményből kiderült, valójában nem a felhasználók igényei miatt változtattak. Ennek oka, hogy az előadók egy jelentős csoportja jelezte a Spotify irányába, hogy sokan nem tudják úgy meghallgatni a műveiket, ahogyan azt ők felépítették.

Bár megvan a varázsa annak, amikor véletlenszerűen hallgatunk zenét, egy-egy album esetében a sorrend előre ki van találva, és egy adott koncepció mentén kerülnek a helyükre a dalok. A Spotify tehát ezúttal engedett a partnerek akaratának, az pedig majd az idő eldönti, hogy valóban jó döntés volt-e módosítani a korábbi alapelveken.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram