2023.01.31.TomiSpark

A Sony nem feledkezett meg a futókról

Egy igazán komoly kütyüvel állt elő a Sony. A gyártó ezúttal egy olyan fülest mutatott be, amely a szabadban űzött intenzív mozgásformákhoz lett kitalálva és egészen egyedi tulajdonságokkal rendelkezik.

Float Run fantázianéven érkezett meg a Sony legújabb sportfülhallgatója, mely elég szokatlan megoldást alkalmazva egyáltalában nem ér hozzá a felhasználó füléhez. Bár ez szokatlanul hangzik, az elképzelésüknek volt alapja, hiszen futás vagy más intenzív testmozgás közben sokszor elég kényelmetlen a fülesek viselése.

Ezen túl amellett sem mehetünk el, hogy futásnál a környezetünkből érkező zajokra is érdemes figyelni, így a Sony két problémát is orvosolni tud elvileg a Float Run piacra dobásával. Az eszköz úgy működik, hogy egy akasztóval marad közel a fülhöz, viszont ahhoz már nem ér hozzá.

Az eltérő elgondoláshoz egy másfajta dizájn dukált, így a kinézet sem a megszokott, mivel az alakja is más, akárcsak a működési elv, hiszen egy pici hangszóróról beszélhetünk, ami az emberek hallójárata felé irányítja a zenét, ezzel másmilyen élményt nyújtva a többi fülhallgatóhoz képest.

Fotók: Sony

A minőségről egy viszonylag nagynak mondható 16 milliméteres hangszóró gondoskodik, a fejlesztés során pedig egyértelműen a strapabíróságra mentek rá. A készülék vezeték nélküli, vízálló, amire IPx4 minősítést kapott, a rajta lévő fizikai gombokkal és könnyedén kezelhető, mindössze 33 gramm, míg a rugalmas pánt elvileg mindenféle fülre könnyen igazodik majd.

A füles mikrofont is kapott, Bluetooth 5 modult használ és SDC/AAC támogatással rendelkezik, ami kevésnek tűnik elsőre a teljesítmény tekintetében, de a Float Run más felfogással készült a többi hordozható audioeszközhöz képest.

A kizárólag fekete és fehér színekben kapható terméket 130 dollárért lehet beszerezni a Sony weboldalán keresztül, de mivel globálisan fogják forgalmazni, így valószínűleg Magyarországon is megtalálhatjuk majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram