2022.02.01.TomiSpark

A Sony felvásárolta a Halo és a Destiny alkotóját

A Microsoft terjeszkedésének híre után, most a Sony is bejelentett egy nagyobb akvizíciót. A vállalat megvásárolta a Bungie-t, mégpedig 3,6 milliárd dollárért. Az ígéretek szerint a stúdió független marad és megtarthatja kreatív szabadságát.

A Sony leányvállalataként működik majd tovább a Bungie, amely a hivatalos bejelentés alapján függetlenként tevékenykedhet a jövőben is a felvásárlás ellenére. Mindez nemcsak a tervezés vagy a fejlesztés folyamatára igaz, de a játékokat is maguk adhatják majd ki a The Verge beszámolója szerint.

A Bungie 1991-ben jött létre Chicagóban, Alex Seropian és Jason Jones munkájának köszönhetően, utóbbi ráadásul mai napig betölti a kreatív igazgató szerepét. Több neves cím is kijött a nevük alatt annak idején, így például a Marathon, vagy a Myth, de a leghíresebbek a Destiny és a Halo voltak. Utóbbi végül az Xbox egyik húzóneve lett, miután a cég a Microsoft égisze alá került.

Ez alapvetően egy sikeres üzletnek bizonyult, ám a felek között nem ment minden rendben, így végül hét évnyi együttműködés után a Bungie kivált a Microsoftból, majd az Activison Blizzarddal kötöttek szerződést, melynek értelmében ők látták el a kiadói teendőket, ám a szellemi termékek jogai maradtak a chicagóban alapított cégnél.

Most a Bungie továbbra is multiplatform stúdió marad, olyannyira, hogy a kiadott játékok nem lesznek automatikusan PlayStation-exkluzívak. A felek a továbbiakban valószínűleg a Destiny játék univerzumát bővíthetik, a Sony részéről pedig elhintették, hogy ez csak az első lépés volt a részükről. Hosszabb távon ugyanis terveznek még hasonló felvásárlást.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram