2023.06.23.TomiSpark

A Sony egy darabig még nem áll le a telefonokkal

A gyártó egy új megállapodás révén tette egyértelművé, hogy néhány évig még biztosan kiadják saját okostelefonjaikat, mivel továbbra is fontos számukra ez a szegmens.

2023-ban, ha okostelefonokról van szó, akkor a legtöbb embernek az Apple, a Samsung, a Huawei, a Xiaomi és hasonlók jutnak eszébe, meg gyakorlatilag az összes olyan márka, amelynek a telefonjait unalomig mutogatják a reklámokban.

Bár a Sony is idevehető lehetne, hiszen továbbra is gyártanak okostelefonokat, köztük igazi csúcskészülékeket is, mégis jóval kevesebbet beszélnek róluk, mint mondjuk a 2000-es években, vagy akárcsak egy évtizeddel ezelőtt. Az első okostelefonok megjelenésekor ráadásul kifejezetten menő eszközöket adtak ki, a kitartásuk pedig példaértékű lehet, mivel továbbra sem adják fel.

Az Engadget cikke szerint a Sony több évre szóló megállapodást kötött a Qualcommal, hogy a Snapdragon platformokat használja a készülékeihez. Ez a két fél közötti meglévő megállapodás meghosszabbítását jelenti. A Qualcomm chipkészleteket a Sony hamarosan megjelenő prémium készülékeiben, valamint a felső- és középkategóriás okostelefonjaiban fogják használni.

A Sony éppen a múlt hónapban mutatta be az Xperia 1 V készüléket, amely a Snapdragon 8 Gen2 platformon fut, és legfőképpen fotósoknak vagy vloggereknek szánták. Ezek viszonylag hiánypótló felhasználási esetek, bár a Sony a kameratechnológiáját is ki tudja használni azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat a kiváló minőségű fotók és videók készítésében. Az Xperia 1 V például a kompatibilis Sony Alpha fényképezőgépek monitoraként is használható.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram