2022.08.09.TomiSpark

A Snapchat új funkcióval segítené a szülőket

Bejelentették a Family Center névre hallgató funkciót amivel mostantól kezdve a szülők megtekinthetik, gyermekeik ismerőseinek listáját.

A biztonságos internet használat érdekében gazdagodik új lehetőséggel a Snapchat, így a szülői felügyeletet erősítő újdonságnak hála már könnyebben szemmel tarthatók a fiatalok. A Family Center megmutatja a barátok listáját, ám az üzenetekre nem lesz rálátás.

A Snapchat szerint ez tükrözi a jelenlegi szülő-gyerek viszonyokat, így tehát azok, akik használják majd, tudni fogják, kikkel beszélgetnek a gyermekeik, ám a magánbeszélgetéseket nem látják, és nem hallhatják majd ezen keresztül.

Fotók: Snapchat

További újítás még, hogy a szülők bizalmasan jelenthetik a fiókokat, amelyekről úgy gondolják, hogy megsértik a Snap szabályait. Ezek a változtatások a folytatják azt az utat, melyet nemrégiben kezdtek meg a vállalatnál azzal, hogy már nehezebb kapcsolatot teremteni a felnőtt felhasználóknak a tizenévesekkel, valamint utóbbiaknak nem lehet nyilvános profiljuk, és kölcsönös barátoknak kell lenniük ahhoz, hogy kommunikálni tudjanak egymással.

Az Engadget hírei szerint a Snap tavaly ígéretet tett arra, hogy új szülői felügyeletet és más, a kiskorú felhasználók védelmét szolgáló funkciókat indít a szolgáltatásán. Fontos megjegyezni, hogy a Family Center használata nem kötelező, teljesen önkéntesen lehet csatlakozni hozzá, a 18. életévüket betöltő felhasználók pedig automatikusan kikerülnek belőle.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram