2022.02.21.TomiSpark

A Samsung új telefonjain alapértelmezetté vált a Google Message

Már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy a két vállalat szorosabbra fűzheti az együttműködését, idén azonban elég nyilvánvalóvá vált a dolog. A nemrégiben megjelent Galaxy S22 készülékeken egyre több helyen vált elsődlegessé a keresőóriáshoz tartozó üzenetküldő app.

Február 9-én mutatták be hivatalosan is a Samsung Galaxy S22-t, ami iránt rögtön óriási érdeklődés mutatkozott. A gyártó legújabb telefonját azóta már sokan a kezükbe vehették, egyes régiókban pedig arra lettek figyelmesek a felhasználók, hogy a Google Message volt az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásuk.

Mindez azért is érdekes, mivel már az előző évben is megfigyelhető volt, hogy a Samsung a Google egyik legfőbb partnerévé lépett elő. Utóbbi állítólag szeretné, ha minél többen használnák alapértelmezettként az appot, ennek a stratégiának a dél-koreai cég pedig egy kulcsfontosságú szereplője lehet a jövőben.

A The Verge infói szerint a Samsung már jó ideje dolgozik azon, hogy az Android frissítéseket gyorsabban kapják meg a felhasználók. A jelenlegi helyzet szerint már majdnem akkor támogatásban van részük, mint azoknak, akik a Google saját készülékét, a Pixelt használják.

A Google részéről úgy vélik, ezek a módosítások nagy mértékben megkönnyítik és leegyszerűsítik a kommunikációt, mivel így akár az SMS-ek árát is megspórolhatják az emberek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram