2022.08.02.TomiSpark

A Samsung elrejti a személyes adatokat a szervizek elől

Olyan új megoldást dolgozott ki a koreai gyártó, amivel megvédhetjük a mobiljainkon tárolt adatainkat, valamint az általunk telepített appokhoz sem férhetnek hozzá a javítások során. Az újdonság egyelőre még csak egy országban érhető el.

Soha nem jó érzés, amikor be kell adnunk egy telefont javíttatni, főként, hogy a legtöbb ember rengeteg személyes információt tárol a készülékeken. Ha egy másik ember kezébe adjuk az eszközünket, akkor megvan a kockázata annak, hogy a fontosabb adatok illetéktelen személyekhez kerülnek, ám a Samsung elvileg csökkentette ennek az esélyét.

A cégnél létrehozták az úgynevezett Javítási módot, melyet először a SamMobile szúrt ki a Galaxy S21 telefonokon Koreában. Mint kiderült egyelőre ez még csak ezen az egy típuson, és kizárólag ebben az országban érhető el, de vélhetőleg másutt is megjelenhet majd a továbbiakban.

Fotók: Samsung

A funkció lényege, hogy a beállításokban a Akkumulátor és készülékápolás menüpont alatt aktiválva elrejti a személyes adatokat, fotókat, üzeneteket és a kapcsolt fiókokat. Csak a készülék előre telepített alkalmazásai lesznek láthatóak a technikus számára.

Az adatokhoz való hozzáférés visszaszerzéséhez egyszerűen ki kell kapcsolni a Javítási módot, és a személyazonosság hitelesítéséhez minta- vagy ujjlenyomat-felismerést kell használni az Engadget hírei szerint.

Koreán kívül máshol még nem jelentették be az újdonságot, de a vállalt kommunikációja szerint ez tulajdonképp csak idő kérdése.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram