2023.12.09.TomiSpark

A Samsung böngészője Windowsra is elérhető

A Microsoft Store kínálatában is megjelent a dél-koreai gyártó alkalmazása, amit valószínűleg már jól ismerhetnek azok, akik valamelyik mobilkészüléküket használják. Ha valaki szerette volna, kipróbálni a Samsung Internetet PC-n is, akkor itt a lehetőség.

Érdekes dologról számolt be november végén a 9To5Google. A portál cikke szerint a Samsung Internet a mobil térből az asztali számítógépekre költözött, mivel elérhetővé vált a Microsoft Store-on keresztül Windows PC-kre is.

Azok, akik a Samsung mobiljai vagy tabletjei közül használják valamelyiket, vélhetőleg pontosan tudják, miről is van szó, hiszen a szóban forgó alkalmazás gyakorlatilag egy egyszerűsített webböngésző, amely jó választás lehet, ha nem kötődünk a Google bővítmények és fiókok ökoszisztémájához.

Fotók: 9To5Google

Windowsra ezt elvileg úgy érhetjük el, hogy megnyitjuk a Microsoft Store nevű alkalmazásboltot, ahol ingyenesen letölthetjük a Samsung Internetet. A probléma azonban, hogy amennyiben szeretnénk meglévő Samsung-fiókunkba is bejelentkezni, akkor ehhez már egy másik alkalmazást kell letölteni a gyártótól.

A 9To5Google szerint a Samsung Internet for Windows PC feltűnő hasonlóságot mutat elrendezésében a Google Chrome-hoz. A könyvjelző és a címsor felül található, oldalt egy további könyvjelző szekció nyílik, hasonlóan a Chrome oldalsó paneljéhez, de elvileg a bővítmények, fiókbeállítások és rendszerbeállítások is nagyjából ugyanott találhatók.

Lényegében ugyanazok a lehetőségek jelennek meg, amikor jobb gombbal kattintunk egy megnyitott lapra, tehát ez gyakorlatilag a Chrome egyfajta alternatívájának is nevezhető. Jól mutatja a gondokat viszont, hogy a képernyőfotón az alkalmazásboltban a PC-s Chrome volt látható, innen nézve pedig nem meglepő, hogy jelenleg egy 404-es oldal fogad minket, amikor az app korábbi linkjére akarunk elnavigálni a Microsoft Store oldalán.

Lévén, hogy ez egy érdekes próbálkozás, így kíváncsiak lettünk és mi is szívesen elvégeznénk egy összehasonlító tesztet a Samsung Internet és a Google Chrome asztali verziói között.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram