2022.06.02.TomiSpark

A RoboKaland csapata egy csodálatos küldetést tűzött ki maga elé

Létezik egy magyar projekt, mely töretlenül hisz abban, hogy a jövő igenis fenntarthatóbb lehet, ezen pedig egészen különleges módszerekkel dolgoznak. Életre szóló mérnöki tudást biztosítanak a gyerekeknek, bízva abban, hogy ez jobbá teszi a világot.

Sokan tartják, hogy a jövő építését a gyermekek nevelésénél kell elkezdeni, a RoboKalandnál pedig ezt igazán egyedi módon csinálják, ráadásul nem is eredménytelenül. A Békéscsabáról indult csapat olyan dologra szánta el magát, amire nem sokan vállalkoztak volna, vagyis hogy elektronikai hulladékokat hasznosítsanak újra, miközben fantasztikus tudást adnak át a fiatalok számára.

Az ötlet megálmodói Gajdács-Leszkó Georgina, és Gajdács Krisztián. Szakmájuk szerint egy pedagógusról, és egy szoftverfejlesztőről van szó, akik eredményeiket látva tökéletesen hasznosították a korábban megszerzett tudásukat. A projektet hét éve gondolták ki, négy éve pedig elindultak ezen az úton.

A csapattal nemrégiben volt alkalmunk egyeztetni, mi pedig kötelességünknek éreztük megosztani az ő történetüket. A RoboKaland sikerét két dolog mutatja meg a legjobban, egyrészt azok a rendezvények, melyek rengeteg érdeklődőt vonzanak, másrészt azok az elismerések, melyeket az elmúlt évek során gyűjtöttek.

Mióta megkezdték működésüket, sikeresen szerepeltek az RTL Klubon futó Cápák Között című műsorban, döntősök voltak az MVM EDISON startup, és a Samsung&Edison Kids versenyekben, a Telekom is elismerte őket, továbbá több tévés szereplésük is volt már, így egyértelműen van igény a munkásságukra, főként, hogy hűen hisznek az élménypedagógiában.

Utóbbi lényege, hogy a résztvevők egészen kicsi kortól kezdve játékosan, nagy figyelmet fordítva az egyéni és a csoport flow kialakulására, modern, és hasznos technológiai, valamint mérnöki tudást sajátíthatnak el, a játékosításra pedig egyre nagyobb kereslet mutatkozik. A fenntarthatóság egyik alapjának azt tekintik, hogy a használatra alkalmatlan berendezések alkatrészeiből alkotnak valami egészen lenyűgözőt, amit az alábbi videó is kiválóan bizonyít.

A technológia a növények számára is hasznos lehet:

A RoboKalandot nem csak a filozófiája, de az alkotóműhelyben készült dolgok is kiválóan jellemzik. Legutóbbi fejlesztésük egy 100%-ban újrahasznosított, Bio Rezonáns PLAZMA technológiával támogatott, automatizált ökokert, amivel a hervadt, elég rossz állapotban lévő növényekbe tudnak új életet lehelni.

Az ötletük onnan érkezett, hogy egy Tesla gömb átalakítása során érdekes effektusokat figyeltek meg, így több hónapnyi kísérletezés során több frekvencia spektrumot is találtak, ahol a növények jól érzik magukat, és a korábbinál könnyebb módon tudnak regenerálódni.

A csapat munkásságát, és további terveiket az alábbi linken tekinthetitek meg: https://robokaland.eu/index.php?q=content/Home

Ha van olyan érdekesség, amiről úgy érzitek, hogy bemutathatnánk a Tesztfázis weboldalán, akkor keressetek minket bátran az elérhetőségeink egyikén!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram