2022.11.13.TomiSpark

A riválisokhoz képest olcsóbb hajtogatható telefont adott ki a Huawei

Még továbbra sem mondható igazán elterjedtnek a technológia, viszont egyértelműen látszik, hogy van igény a kihajtható okostelefonokra, így a gyártók közötti verseny is folyamatosan növekszik. Ezeknek a készülékeknek azonban finoman szólva is borsos az áruk, de a kínai székhelyű vállalat most valami olcsóbbal rukkolt elő.

Amikor a mobilok már a mindennapjaink részévé váltak, akkor egy idő után egyre több apró méretű, jellegzetes dizájnnal megáldott terméket adtak ki a különböző márkák. Az egyik legtöbbet használt megoldás a kihajtható készülékeké volt, amiből elég sokat gyártottak úgy 15-20 évvel ezelőtt, az okostelefonok és az érintőképernyők megjelenésével viszont ezek szépen lassan eltűntek a piacról.

Az utóbbi években aztán ismét megjelentek, igaz már a modern technológiákra optimalizált változatban, ezekkel kapcsolatban pedig a legtöbb embernek jelenleg a Fold és a Flip készülékek miatt a Samsung jut az eszébe, de már több cég is megpróbálkozott ezzel. A Huawei például az elmúlt héten egy egészen különleges újdonságot villantott, ami az árával is megfoghat néhány felhasználót.

Bár a legkisebb 128 GB-s kivitel 830 dolláros (316 ezer forintos) ára sem mondható kevésnek, a jelenlegi árak mellett, és látván, mennyibe kerülnek a konkurens termékek, ez még egészen barátinak tűnik. A Pocket S névre hallgató telefon egyébként a kagylós megoldást kapta, kívülről pedig egyetlen pici kör alakú OLED kijelzőt kapunk, amelynek 340 x 340 pixel a felbontása.

Gyakorlatilag egy abszolút kicsi zsebekre és táskákra optimalizált gépezetről van szó, ami tulajdonképpen a P50 Pocket kisebb értékű változata. A telefont a Qualcomm Snapdragon 778G lapkája hajtja, vagyis nem a legerősebb teljesítményt kapják majd a vásárlók, és az 5G sem lesz elérhető, ugyanakkor várhatóan kevésbé lesz energiaigényes, miközben a 4000 mAh-s akkumulátor elég hosszú üzemidőt ígér.

A Pocket S elülső kamerája 10,7 megapixeles lett, hátul pedig egy 40 MP-es főkamera és egy 13 MP-es ultra széles látószögű egység dolgozik. Azok akiknek elnyerte a tetszését a forma és szívesen használnának egy ilyen eszközt, hat különböző színből válogathatnak, a tárhelyet illetően pedig a 128 vagy a 256 GB-s változatból választhatnak.

Fotók: Huawei

A telefon a Harmony OS 3.0-t futtatja, mivel elsőre csak Kínában teszik elérhetővé, de a Notebookcheck hírei szerint nem kizárt, hogy lesznek változtatások, így például egy 512 GB-s kivitel is érkezhet a jövőben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram