2022.07.28.TomiSpark

A PS5 végre 1440p-s támogatást kap

A Sony egy fontos lépést tett annak irányába, hogy a jelenleginél is minőségibb legyen a PlayStation 5. A funkció egyelőre bétaverzióban van, de valószínűleg hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

A PlayStation 5 mostantól támogatja az 1440p-t, legalábbis azon játékosok számára, akik hozzáférnek a béta szoftverhez. Bár a konzol a kezdetektől fogva támogatta az 1080p és a 4K kimenetet, az 1440p támogatás továbbra is egy olyan játékosok által igényelt funkció.

Azok a tesztelők, akik megkapják a PS5 legújabb béta szoftverét, mostantól egy 1440p HDMI videokimeneti opciót látnak majd kiegészítő vizuális beállításként, amikor a konzolt egy kompatibilis monitorral együtt használják.

Az élmény persze akkor lesz teljes, amennyiben a játék is támogatja ezt a fajta felbontást, ugyanakkor a 4K játékok esetében is profitálni lehet az újításból, mivel az opció az 1440p kimenethez mintavételezi a vizuális elemeket, ez pedig élesebb képeket eredményez.

Az Engadget információi szerint a béta arra is lehetőséget ad a játékosok számára, hogy játéklistákat hozzanak létre a játékkönyvtárukban, így jobban rendszerezhetik a tulajdonukban lévő összes címet. Ebből akár 15 darabot is elkészíthetnek, és mindegyikben 100 játék szerepelhet.

A folyamatban lévő tevékenységek mostantól a játékközpont tetején is jól láthatóan megjelennek majd amikor folytatják a játékot, és mostantól kérhetik a csoporttagokat, hogy osszák meg a képernyőjüket, ahhoz, hogy megnézhessék a játékmenetet. Ezek mellett a Sony további kísérleti funkciókat is bevezetett az új bétával, melyek a PlayStation hivatalos blogján mind megtalálhatók.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram