2023.08.11.TomiSpark

A PlayStation 5 kontrollerével játszanál PS1-en? Van megoldás!

Eszement ötletnek tűnhet, de valóban lehetséges, hogy egy modern kontrollerrel irányítsuk a régi konzoljainkat, amikor nosztalgiázni támad kedvünk. Ehhez a 8BitDo különleges kiegészítőjére van szükség, amiből többfélét készítettek, így a PlayStation mellett az Xbox vagy éppen a Nintendo klasszikusaihoz is használhatjuk.

Aki elég régóta játszik videójátékokkal, az valószínűleg ismeri az érzést, amikor minden egyes új konzolhoz egy új vezérlőt kellett megszokni, mivel ezek általában egyediek voltak, főként a vezetékes változatok. A gond ezzel csak annyi, hogy a kontrollereknek sem tesz jót az idő, ám a 8BitDo részéről erre a gondra is találtak egy kifejezetten praktikus megoldást.

A Lifehacker számolt be róla nemrégiben, hogy kiadtak néhány Retro Receiver nevű kiegészítőt, amelyek mindössze annyiban különböznek egymástól, hogy melyik játékkonzolhoz tartoznak. Miután az adaptert a régi konzolba helyeztük, az bluetooth-on keresztül kommunikál a modern kontrollerünkkel, így például a PS1 vagy a PS2 játékait is irányíthatjuk a PS5 vezérlőjével.

Fotók: 8BitDo

Az igazi nosztalgia jegyében egyébként ezek az adapterek USB-C bemenettel is rendelkeznek, hogy a vezetékes élmény is meglegyen, ha arra lenne igény, ráadásul a PlayStation mellett a többi platform szerelmeseire is gondoltak. Készítettek egységeket a NES-hez, SNES-hez, valamint a Sega Genesishez és a Master Drive-hoz is, miközben további pozitívum, hogy ezekhez nem kell feltétlen márkahűnek maradni.

A PlayStaton első két kiadását így akár már az Xbox One, az Xbox series, a Nintendo Wii U, valamint a Switch kontrollerekkel is párosíthatjuk, persze a kompatibilitás konzolonként eltérő, így érdemes elolvasni a leírást a 8BitDo oldalán.

Az adapterek ára egyébként nem lett túl magas, noha elég nagy szabadságot ad a játékokhoz. A Sega Genesishez és Master Drive-hoz készített változat 19.99 dollárba kerül, a többi pedig 24.99 dollárba, tehát átszámítva nagyjából 6700 vagy 9000 forintot kell kiadnia az érdeklődőknek, plusz természetesen számítani kell a szállítási költségekre is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram