2024.02.06.TomiSpark

A nosztalgia kedvelői imádni fogják ezt a Windows beállítást

Van egy mód, amivel a Windows 8/10/11 verziók olyan dizájnt kaphatnak, amit a Windows 7 vagy a Vista esetében láthattunk.

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet a PCFórum. A portál cikke szerint Revert8Plus névre hallgató nyílt forrású projekt képes olyan módosításra a fentebb megnevezett operációs rendszerek esetében, amitől azok pontosan olyan megjelentést kapnak, mint a Windows Vista vagy a Windows 7.

Utóbbiak közül főleg a 7-es lett sokak kedvence és máig rengeteg rajongója van, ám a rendszer felett már eljárt az idő, így a Microsoft nem véletlenül nyugdíjazta. Egyre kevesebb funkció vált rajta használhatóvá a cég pedig tavaly engedte el a kezét, amikor véglegesen megszüntette a támogatását.

Ez azonban a Revert8Plus révén nem jelenti azt, hogy teljesen el kell búcsúznunk a régi kedvencektől, mivel annak dizájnját visszakaphatjuk szinte teljes egészében, beleértve a Start menüt, a régi médialejátszót, a bejelentkezési képernyőt vagy az ablakok stílusát.

Ami viszont negatívum, hogy ehhez a programnak teljes hozzáférést kell adnunk a gépünkön, amiben van némi kockázat már csak olyan szempontból is, hogy adott esetben bizonyos alkalmazásokkal akár kompatibilitási problémák is felléphetnek. Ám abban az esetben, ha valakit ez nem zavar, esetleg olyan számítógépen próbálja ki, amit csak mellékesen használ és nem sajnál ilyesmire, akkor érdemes lehet tesztelni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram