2021.12.02.TomiSpark

A Nintendo Switch konzolhoz hasonló játékokba fektet a Qualcomm

Érdekes húzásra készül a vállalat, miután a terveik szerint az új G3x chip felhasználásával szeretnék felkavarni a hordozható játékeszközök piacát.

A Nintendo készüléke továbbra is népszerű, amit jól mutat a Steam Deck nevű játékszer idei megjelenése, a szegmens pedig tovább bővülhet a Qualcomm tervei által. A cég ugyanis a Snapdragon G3x Gen 1 névre hallgató, Android alapú platformmal támad, melyet úgy terveztek, hogy lehetővé tegye az Android-játékok futtatását és streamelését konzolról, PC-ről, vagy éppen felhőalapú játékszolgáltatások segítségével.

Az alapot a G3x chip adja, mely a Qualcomm meglévő okostelefonos chipjeihez hasonlóan Adreno GPU-val rendelkezik és lehetővé teszi a játékok akár 144fps sebességű lejátszását. A The Verge információi alapján a platform támogatja az 5G-t és a Wi-Fi 6E-t is a gyorsaság érdekében, de arra is meglesz a lehetőség, hogy a felhasználók VR szemüveghez, vagy 4K kijelzőhöz csatlakoztassák majd az eszközüket.

A Snapdragon Sound is használható lesz, melynek alapvető lényege, hogy jobb hangminőséget kapjunk, amikor vezeték nélküli fejhallgatókkal hallgatunk zenét. A gyorsabb eladások érdekében a Qualcomm a Razerrel működött együtt, a két cég pedig egy fejlesztői készletet tartalmazó eszközt készített. Az adatok és Twitteren közzétett fotók alapján egy 6,65 hüvelykes OLED képernyővel és egy 5 megapixeles előlapi webkamerával rendelkezik, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát támogat és természetesen a G3X-et használja. A Razer el is árult néhány dolgot a közös munkával és a készülékkel kapcsolatban.

„Ez nem egy Razer hardver bejelentés, A Snapdragon G3x fejlesztői készlete igazából egy Qualcomm termék. Velük együttműködve egy kooperatív partnerségben az a célunk, hogy több kiadót és fejlesztőt tudjunk az asztalhoz ültetni, és megvalósítsuk közös elképzelésünket a hordozható játékok jövőjének megteremtéséről” - idézte Justin Cooney, a Razer globális partnerségekért felelős igazgatójának szavait a The Verge.

Bár úgy tűnik a feleknek határozott elképzeléseik vannak a jövőre nézve, azt még nem lehet tudni, mikor jelennek meg ehhez hasonló készülékek más gyártók által.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram