2022.02.03.TomiSpark

A New York Times lett a Wordle új tulajdonosa

A gyorsan jött siker, gyors tulajdonosváltást is eredményezett. A december óta töretlen népszerűségnek örvendő szókeresőt ugyanis a napokban felvásárolta az Egyesült Államok egyik legnagyobb lapjának kiadója.

Egyre többen játszanak a slágerrá vált internetes játékkal, melynek sikere egyrészt az egyszerűségének köszönhető, másrészt pedig annak a plusz opciónak, melyet az előző év végén adtak hozzá. Azóta ugyanis a Twitteren is megoszthatóak az elért eredményekre utaló színes négyzetek, ez pedig sokakat lázba hozott.

Ezek után már nem kellett sokat várni a különböző alternatívákra sem, az pedig szinte kódolva volt ebben a népszerűségben, hogy előbb vagy utóbb, de jön egy vevő a játékra. Ezt a szerepet végül a The New York Times Company vállalta magára, mely az ismert újságot és mellette még másik 15 lapot is kiad.

Erről egy hivatalos közleményben számoltak be, mely szerint egy hét számjegyű összeget fizettek a Wordle-ért és az sem elképzelhetetlen, hogy idővel fizetőssé válhat, vagy legalábbis lesznek prémium funkciói. Utóbbit abból lehet kikövetkeztetni, hogy a kiadó szerint a játék fontos pontot jelenthet a digitális előfizetések és az online tartalomstratégiájuk tekintetében.

Mivel már rendelkeznek egy The New York Times Games nevű platformmal, így nem elképzelhetetlen, hogy ebbe integrálják bele a játékot, azt azonban leszögezték, hogy eleinte még biztosan ingyenesen lesz használható a Wordle.

Az alkotó, Josh Wardle a Twitteren írt az eseményekről, ahol elárulta, a játék nagyobb lett a vártnál, a The New York Times pedig eleve sokat tett a felfuttatásért, így ideje volt továbbadnia rajta, mivel egyedül már sok volt neki ez a projekt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram