2023.08.21.TomiSpark

A Netflix minden eszközön támad a játékaival

Tényleg komolyan gondolják a világ legnagyobb streaming szolgáltatójánál a videójátékokat kínáló szolgáltatásukat, ezért a korábbi várakozásoknak megfelelően bejelentették, hogy ezt hamarosan a mobilok mellett tévéken, valamint PC és Mac platformokon is elérhetővé teszik.

A Netflix még 2021-ben indította el játékos szolgáltatását, amihez az Apple és a Google által meghatározott szabályok miatt a mobilfelhasználóknak az App Store vagy pedig a Google Play áruházaiból kellett letölteni az egyes tartalmakat.

Ennek fejlesztésére már tavasszal is számítani lehetett, augusztus 14-én pedig egy hivatalos blogbejegyzésben erősítették meg, hogy egy korlátozott számú bétatesztet indítottak el. Ennek keretein belül Kanadában és az Egyesült Királyságban is lehetővé tették egy kisebb csoport számára, hogy a Netflix.com-on keresztül PC-ken és Mac számítógépeken is játszhassanak a támogatott böngészőkön keresztül.

Fotók: Netflix

Egyelőre két játékkal indult el a tesztfázis, a Oxenfree, valamint a Molehew's Mining Adventure érhető el ebben a formában. Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a tévén való játékra is meglesz a lehetőség, ahol a telefonunkkal irányíthatjuk a dolgokat, míg a PC-s változatban szokásosan a billentyűzetre és az egérre támaszkodhatnak a felhasználók.

„Ez a korlátozott béta a játékstreaming-technológia és a vezérlők tesztelésére, továbbá a tagok élményének idővel történő javítására szolgál. A Games on TV a kezdeti partnereink kiválasztott eszközein fog működni, többek között az olyanokon, mint az Amazon Fire TV Streaming Media Players, Chromecast a Google TV-vel, LG TV-k, Nvidia Shield TV, Roku eszközök és TV-k, Samsung Smart TV-k és a Walmart ONN. A kínálat folyamatosan bővülhet további eszközökkel” – írták a blogon, hozzátéve, hogy a fejlesztések által remélik, világszerte egyre több embernek tehetik elérhetővé a játékokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram