2023.04.09.TomiSpark

A netes zaklatás problémáin segíthet a Yettel által fejlesztett chatbot

ChatMate névre keresztelték el azt a chatbotot, amely a Yettel digitális oktatási programjának keretén belül jött létre. Ennek célja, hogy az interneten fellelhető veszélyekre hívja fel a figyelmet, valamint rávezesse a fiatalokat a problémás helyzetek helyes kezelésére.

A ProSuli, vagyis a szolgáltató oktatási programja révén valósulhatott meg a ChatMate, ami egy játékot kínál fel a leendő felhasználóknak. Ennek során hangüzenetekkel, valamint szokványos szöveges formátumban kommunikál velünk a chatbot, miközben különböző példákat kapunk ahhoz, hogy könnyebben elsajátíthassuk az online biztonság alapjait.

A programot több közösségi platformon, egészen pontosan az Instagramon, a Messengeren, vagy akár a Telegramon és a Prosuli.hu weboldalon keresztül is elérhetjük, a chatbot pedig három témát ölel fel. Ezek a digitális jóllét, a digitális lábnyom és az online zaklatás, a fiataloknak pedig könnyed hangvétellel segít megismerni a fogalmak pontos jelentését és minden lényeges dolgot, ami ezekhez kapcsolódik.

A Yettel ezt szeretné széles körben ismertté tenni, ezért a népszerű színész és műsorvezető, Miller Dávid segítségével promotálják az alábbi videóban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram