2023.12.20.TomiSpark

A nagyobb képernyőkre is gondolt a TikTok

A platform egy új frissítés révén próbálja növelni táblagépeken és hajtogatható telefonokon a videók görgetésének élményét. Az optimalizálás által zökkenőmentesebb lehet a nagyobb kijelzőkön való használat.

Ugyan a TikTok asztali módban is elérhető, a többség még mindig okostelefonokon görgeti a tartalmakat, ami nem véletlen, hiszen az álló formátum is jól mutatja, hogy főként a telefonos appra koncentráltak a ByteDance-nél. Vannak azonban olyanok, akik tableten is kiélveznék a TikTok előnyeit, ráadásul egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hajtogatható mobilok is, amire már a közösségi platformnak is érdemes volt reagálnia. Éppen ezért jelentették be december 18-án, hogy mostantól kezdve erre a két eszköztípusra is optimalizálva lesz a TikTok.

Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy tájkép módban is lejátszhatók a videók, vagyis nem feltétlenül számít majd, hogyan forgatjuk a készülékünket, de ezen túl változtattak a navigációs sávokon, így könnyebben elérhetjük kedvencein funkcióinkat. Ezek az oldal tetején és alján lesznek megtalálhatók, a videó feed pedig kifinomultabbá válik, így a TikTok blogján található bejegyzés szerint fokozott tisztaságúak lesznek a felvételek.

Fotó: TikTok

Írásukban egyébként azt is megjegyezték, hogy kísérletezni kezdtek néhány új dologgal, így a Topic Feeds nevű funkcióval is, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy bizonyos kategóriákban fedezzék fel a videókat, mint például a játék, étel, divat és sport kategóriákban.

„Bár a legtöbben már ismeritek és imádjátok a TikTokot mobilkészülékeiteken, tudjuk, hogy sokan szeretitek nagyobb képernyőkön és összecsukható eszközökön is elérni. Akár a legújabb főzési trendeket nézitek, akár a legfrissebb focimeccsek csúcspontjait keresitek, örömmel osztjuk meg, hogy a TikTokot mostantól jobban optimalizáltuk a táblagépekre és az összecsukható kütyükre. Ez az új frissítés teljes körű frissítést kínál, amely zökkenőmentes és vizuálisan vonzó TikTok-élményt biztosít a felhasználók számára világszerte, függetlenül attól, hogy milyen eszközt választanak” – írták bejegyzésükben hozzátéve, hogy az újdonságok globálisan kerülnek bevezetésre, így tehát mindenkinek elérhetővé válnak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram